27 de març 2012

Cinquanta aniversari del Dia Mundial del Teatre




L'Aula de Teatre de l'IMAC s'afegeix a la commemoració

Escenes de Submergir-se en l'aigua a Can Gassol

El proper dimarts 27 de març es celebra el Dia Mundial del Teatre, una data especial aquest 2012 perquè es compleixen 50 anys des que l’Institut Internacional de Teatre de la UNESCO la va instaurar.
L’Aula de Teatre de l’IMAC s’afegeix a aquesta commemoració amb un tast d’escenes de l’obra Submergir-se en l’aigua de la dramaturga Helena Tornero el proper dimarts 27 de març a les 8 de la tarda a Can Gassol. La representació anirà a càrrec dels alumnes de tercer nivell de teatre dirigits per Moisès Maicas.

Tot seguit tindrà lloc una taula rodona sobre la dramatúrgia catalana contemporània amb Helena Tornero i Moisès Maicas conduïts per l'escriptor teatral Toni Cabré.
Finalment es procedi rà a la lectura del manifest que enguany ha realitzat l’actor John Malkovich que suma així el seu nom a un llistat en el que hi figuren, entre d’altres, Jean Cocteau, Laurence Olivier, Jean-Louis Barrault, Eugène Ionesco, Antonio Gala, Pablo Neruda, Peter Brook, Iakovos Kampanellis, Václav Havel o Arthur Miller.

Missatge del Dia Mundial del Teatre 2012 per John Malkovich:
L’Institut Internacional del Teatre (ITI) de la UNESCO m’ha honrat amb la seva petició de realitzar aquest missatge en la commemoració del 50 aniversari del Dia Mundial del Teatre. Vaig a dirigir aquestes breus consideracions als meus companys del teatre i camarades:
Que el vostre treball sigui convincent i original. Que sigui profund, commovedor, reflexiu i únic. Que ens ajudi a reflectir la qüestió del que significa ésser humà i que aquest reflex sigui guiat pel cor, la sinceritat, la innocència i la gràcia. Que supereu l’adversitat, la censura, la pobresa i el nihilisme, alguna cosa a què, certament, molts de vosaltres us haureu d'afrontar. Que sigueu beneïts amb el talent i el rigor necessaris per ensenyar-nos com batega el cor humà en tota la seva complexitat, així com amb la humilitat i curiositat necessàries per fer d’això l’obra de la vostra vida. I que sigui el millor de vosaltres – ja que serà el millor de vosaltres, i així i tot, es donarà només en els moments més singulars i breus– el que aconsegueixi emmarcar aquesta, que és la pregunta més bàsica de totes: “com vivim?” Bona sort!

Entrades
Gratuït amb invitació
Recollida d'invitacions a les oficines de l'IMAC (carrer de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h.

publicat per
www.mataro.cat
22 de març de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...