20 de març 2012

Èxit de públic al Teatre de l'Aurora amb El Casament dels Petitburgesos




El públic omplí el Teatre de l'Aurora en les tres funcions dutes a terme d'aquesta comèdia el passat cap de setmana.

Més de tres-centes persones van veure la comèdia El Casament dels Petitburgesos, de Bertolt Brecht, omplint la sala del Teatre de l'Aurora en les tres funcions d'aquesta comèdia que es van dur a terme el cap de setmana passat.
La companyia Gataro, amb el seu director Víctor Alvaro al capdavant, van brodar el text –ric en girs irònics i sarcàstics- d'una de les grans plomes de la dramatúrgia europea del segle passat, l'alemany Bertolt Brecht, amb unes exquisides filigranes escèniques: un vestuari d'època i un maquillatge propis del teatre expressionista alemany, una escenografia tan essencial com elegant, música en directe i, sobretot, un treball basat en el gest, contundent i d'una gran expressivitat.
A El Casament dels Petitburgesos, escrit en plena joventut, Bertolt Brecht ja apunta alguns dels temes que desenvoluparà al llarg de la seva rica i extensa obra: la crítica a les convencions socials, tractada amb un to humorístic, sarcàstic, irònic i mordaç, que amb el pas del temps esdevé absolutament contemporània.
A El Casament dels Petitburgesos l'espectador es converteix en un voyeur, en un encuriosit testimoni de les trifulgues i embolics que protagonitzen una jove parella de nuvis i els convidats a la festa del seu casament. La celebració es duu a terme a la llar del nou matrimoni, que pretén aparentar més del que realment són. Al voltant de la taula, i al llarg de la festa del convit, les aparences, els enganys, la hipocresia, les debilitats humanes, etc., es van desmuntant tal i com ho fan els mobles de la casa, fets a mà pel nuvi. L'esfondrament d'armaris, taules, llits i cadires, esdevé una metàfora de la davallada de les relacions, fonamentades en les aparences.
Al Teatre de l'Aurora, Gataro -companyia resident de l'Almeria Teatre de Gràcia-, han seguit la traça de l'èxit de públic assolit arreu del país amb El Casament dels Petitburgesos, amb la qual va obtenir dues nominacions als darrers Premis Butaca: al millor muntatge de petit format i a la millor caracterització. El públic que va omplir les tres funcions representades aquest cap de setmana passat al Teatre de l'Aurora, se suma als més de 5.000 persones que ja han gaudit d'El Casament dels Petitburgesos, una de les propostes destacades de la cartellera nacional.
Teatre de l'Aurora
El Teatre de l'Aurora és una sala independent d'Igualada que ofereix una programació de teatre professional de manera estable des de l'any 1996. Les seves reduïdes dimensions (té un aforament de 110 localitats) permeten gaudir intensament de l'espectacle en viu per la proximitat entre actors i públic. Està gestionat per Unicoop Cultural, una iniciativa privada sense ànim de lucre que vol contribuir a que la cultura sigui accessible per a tothom a través d'una oferta de qualitat. El Teatre de l'Aurora forma part de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), de la Coordinadora de Teatres Independents de Catalunya (CTIC) i de la Red de Teatros Alternativos.

publicat per
http://ctic.cat
6 de març de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...