25 de març 2012

Una ruta dels teatres de Mataró del s.XIX per celebrar el Dia Internacional del Teatre


Una ruta per conèixer els teatres de Mataró del segle XIX. Aquesta és la proposta del grup d’Història del Casal per celebrar el dia Internacional del Teatre, que té lloc el proper 27 de març. La voluntat d’aquesta entitat és recórrer les principals arteries culturals de la ciutat de l’època per il•lustrar el context. Jaume Vellvehí, del Grup d’Història del Casal assenyala que repassaran els punts on hi havia hagut aquest tipus d’edifici cultural i que fins i tot es podran veure alguns dels vestigis d’aquell moment.
Una ruta que segons assenyala Jaume Vellvehí neix d’una recerca històrica que va començar treballant en profunditat amb els elements culturals de la ciutat durant el segle XIX. En aquell moment, es va observar que la vessant teatral tenia rou potencial per ella mateixa com per ser mereixedora d’un estudi independent.
La gran quantitat de grups teatrals i de companyies amb els que comptava la ciutat durant el segle 19 han permès que hi hagi un gruix prou destacable d’informació com per preparar aquesta ruta de caràcter divulgatiu. Vellvehí detalla que la principal font de recerca de la base d’aquest recorregut és la premsa escrita de l’època, de la que Mataró en disposa un fons molt important.
La ruta dels teatres de Mataró del segle XXI és una iniciativa recuperada.
Una proposta que va tenir lloc el mes de juliol de l’any 2008 també organitzada pel Grup d’Història del Casal i l'Associació de Veins de Mataró-Centre.

publicat per
Clara Sanchez
http://www.mataroradio.cat
21 de març de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...