31 de març 2012

Llinars consolida la Passió

Enguany serà la 12a vegada que es porti a escena l’única Passió pròpia del Vallès Oriental.

La Setmana Santa és a tocar i tot el folklore que l’acompanya comença a aflorar. No podia faltar a la cita la rememoració de les darreres hores de vida de Jesús de Natzaret abans de ser crucificat, un trajecte que popularment es coneix com La Passió de Crist. Aquesta representació és molt popular a viles montserratines com Olesa o Esparraguera, però la seva tradició no ha arrelat tant a les poblacions vallesanes. Amb l’excepció d’una, Llinars del Vallès.

Per aquestes dates allà s’hi representa des de l’any 2000 Veniu a mi. La Passió de Llinars, una obra escrita i dirigida per la membre de la companyia Till-Tall Teatre, Reyes Bar­ragán, amb la voluntat de “posar en escena una Passió diferent, més viva, més propera a la gent, més humana i allunyada de les Passions existents a Catalu­nya”. I de fet, la Passió de Llinars compta amb una peculiaritat que l’allunya de la resta de Passions existents a Catalunya; l’obra presenta la història des d’un punt de vista femení, on dones com Maria i Maria Magdalena prenen un major protagonisme. A més, la narració incorpora un llenguatge i unes tècniques pròpies del cinema com el flash back.

La Passió de Llinars es representarà a partir de les cinc de la tarda al Cinema Teatre durant els dies 24, 25 i 31 de març i l’1 d’abril.

publicat per
Cristian Gómez • Llinars del Vallès
http://www.el10.cat
24 de març de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...