31 de desembre 2012

El dia 26 tornen "Els Pastorets de Banyoles", que enguany arriben als 25 anys de la seva versió catalana




publicat per
Míriam Martín
19 desembre 2012

Aquesta setmana s'estan duent a terme els últims assajos per "Els Pastorets de Banyoles". Enguany, la representació té un al·licient especial, i és que aquesta obra tan tradicional de les festes nadalenques assoleix el 25è aniversari.
El director és Joan Solana i els actors, que actuen també com a cantants, són de la companyia banyolina Cor de Teatre, que en els darrers mesos viu un dels moments més àlgids de la seva carrera. Tots aquests ingredients donen com a resultat un espectacle divertit i apte per a tots els públics.
Amb 25 anys al darrera, el text està més que consolidat. Al llarg de tot aquest temps han passat per l'escenari diferents generacions d'actors. La primera menció a les representacions dels "Pastorets" banyolins està datada l'any 1881, al Teatre Principal. No és fins l'any 1988 quan els alumnes de l'Institut Pere Alsius, ajudats per alguns actors banyolins, estrenen al teatre Victòria la traducció al català en una versió lliure i adaptada als dialectes comarcals dels "Pastorets". Una adaptació feta per Joan Solana, Josep Santaeulàlia i Xavi Xargay.
"Els Pastorets de Banyoles" és una coproducció entre l'Ajuntament banyolí i Cor de Teatre. La primera representació serà el dia de Sant Esteve i les següents el 28, 29 9 30 de desembre i el 6 de gener. Les representacions seran a les sis de la tarda i el preu de l'entrada és de 8 euros.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...