15 de desembre 2012

Els Pastorets tornen a les Borges, després de 17 anys




publicat per http://www.lesborgesblanques.cat 05/12/2012

El Grup de Teatre Nissaga ha decidit tornar a organitzar la representació dels tradicionals “Pastorets” de Folch i Torres, disset anys després de la seva darrera representació al municipi. Amb el patrocini de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de les Borges Blanques i la col•laboració del Consell Comarcal de les Garrigues i de diversos comerços del municipi, hi ha una única actuació prevista al Pavelló de l’Oli, el diumenge 23 de desembre a les 18 hores, en la que s’esperen unes 500 persones, i que anirà a càrrec dels Amics dels Pastorets de Montblanc, però amb la voluntat de crear afició per a interpretar-la l’any vinent el Grup Nissaga, amb gent de les Borges Blanques

D’ençà de la seva refundació, ara fa un any, el Grup de Teatre Nissaga ha retornat l’interès i la passió pel teatre a les Borges i ara intenta recuperar la representació dels Pastorets. Els membres del grup consideren que els caldria disposar d’una cinquantena d’actors, decoradors i tramoistes, que esperen motivar amb el retorn als escenaris de l’obra aquest any. Les entrades es posaran a la venda el mateix diumenge 23 de desembre al Pavelló de l’Oli, en dos torns de matí i tarda, a un preu de 5 euros, que hauran de pagar els majors de 10 anys.

Pel que fa als actes previstos per a aquest proper pont, cal destacar la presentació oficial dels equips del Club Bàsquet Borges Garrigues, per aquest dijous, 6 de desembre, a les 12 del migdia al Pavelló de l’Oli, on hi haurà una bústia per a fer donatius per a la Marató de TV3, contra el Càncer. El mateix dia 6, l’Escola de Campaners ha organitzat una “Jornada de Portes” al Campanar, on s’hi podrà accedir pagant un euro, que també es destinarà a la Marató.
També hi haurà espai per al Futbol Sala, que ha organitzat un Torneig triangular a benefici de La Marató de TV3 contra el Càncer, entre el Borges FS, el Sicorís Club i el Restaurant Moderno, el proper dia 6 de desembre, de 17 a 20 h. al Pavelló Francesc Macià. A més, el dissabte 8 de desembre, a les 18 h. al Pavelló Francesc Macià es disputarà el partit de Preferent Catalana entre el Borges FS i La Seu d’Urgell CF.
Al seu torn, la Comissió de Festes de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha organitzat dues sessions de ball al Pavelló de l’Oli, a les 19:00h, el dissabte 8, amb el grup MADISON i el diumenge 9, amb PANAMA.

Coincidint amb la 18a Mostra Gastronòmica de les Garrigues, l’Oficina Jove ha organitzat un taller de cuina per aprendre i degustar noves receptes, previst per als dies 10, 11 i 12 de desembre, de 8 a 10 del vespre, al Casal Marino. Tindrà un preu de 12 euros i estarà impartit per Xavier Benet, xef del restaurant de l'Hostal Benet de les Borges Blanques.

Finalment, els amants de l’art tenen un cita, del 10 al 22 de desembre, a la sala d'actes de la Casa de la Cultura, per veure l’exposició d'olis i acrílics de Daniela Ciora, en els horaris habituals de biblioteca, organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de les Borges Blanques.

Dia Mundial de l'Alzheimer