29 de desembre 2012

Els Pastorets tornen al TAG sota la direcció de Frederic Roda




publicat per
20 de desembre de 2012
foto : Una de les fúries de l'infern dels Pastorets del TAG Foto: TAG

L'obra recupera escenes i personatges que feia anys que no apareixien, com ara Getsé

La tradicional obra d'Els Pastorets torna al Teatre Auditori de Granollers per festes, i ho fa amb moltes novetats respecte d'altres anys. Una de les principals diferències és el canvi de director que, desprès de deu anys ininterromputs amb Txell Roda al capdavant del projecte, veu com Frederic Roda n’agafa el relleu. El director i professor de teatre Frederic Roda té una llarga vinculació amb la vida cultural granollerina, destacant entre els seus nombrosos projectes la posada en marxa del Teatre de Ponent.

Segons explica David Bassa, president de l’entitat Amics dels Pastorets, "el principal repte d’aquesta nova etapa és recuperar la visió que, sense voler trencar la línea dels darrers temps, sí que introdueix canvis significatius". Com epr exemple, el retorn d’escenes i personatges que portaven anys sense aparèixer, "tot un cúmul de sorpreses que de ben segur ens deixaran a tots bocabadats".

Els Pastorets de Granollers, tot un repte
En paraules del nou director, Frederic Roda, "fer-se càrrec de la direcció dels Pastorets de Granollers és un repte. Es tracta d’una obra consolidada que els darrers deu anys ha fet un camí ple d’èxits. La seva directora, Txell Roda, creu que ha complert un cicle i pensa que és bo que un altre director aporti una nova visió sobre l’obra. I aquí em teniu donant voltes sobre una història que tothom coneix, representativa d’un teatre popular molt arrelat a les nostres tradicions".

Amb els canvis introduïts es recuperen algunes escenes com les que apareix el personatge del Getsé, i prenen molta importància els mitjans audiovisuals, concretament amb l’adaptació de l’infern a partir d’unes filmacions enregistrades a la Tèrmica de Roca Umbert, en col·laboració de VOTV. Com l’any passat, també col·laboren amb Els Pastorets, els Xics de Granollers i els cors d’Amics de la Unió.

Es busca nen Jesús
El dissabte 22 de desembre, Els Amics dels Pastorets conviden a totes les famílies que tenen un fill petit, a apropar-se a l’estable que trobaran al carrer Anselm Calvé, davant de la Fonda Europa, per fer-se fotos amb Josep i Maria. A més, tal com informa l'organiyzació, si el nen ha nascut després del 31 de maig de 2012, podrà participar al sorteig per fer de nen Jesús en una de les representacions dels Pastorets d’enguany.

Les funcions són el 29 i 30 de desembre i dimarts 1 de gener a les 19 hores. La venda d’entrades es duu a terme a les taquilles del teatre (en horari dimecres, dijous i divendres de 17:30 a 20 hores) com a la web.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...