14 de desembre 2012

L’ENS guardonat amb el Premi Arlequí de Teatre 2011




publicat per http://ensdecomunicacio.cat 4 desembre de 2012
foto : Imatge dels guardonats pels Premis Arlequí de Teatre 2011

L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català ha estat distingit amb el Premi Arlequí de Teatre 2011 que anualment entrega la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya a aquelles entitats, grups i persones que defensen, difonen o treballen professionalment pel teatre amateur català.
El jurat va valorar la tasca de l’ENS en la difusió de l’àmplia i extensa activitat tradicional, especialment de teatre amateur del país, així com “pel recolzament i impuls que ha donat al món associatiu”.

El seu President, Antoni Carné, va agrair la distinció i va destacar la importància d’adaptar-se a les noves realitats comunicatives que representen Internet i les xarxes socials, on el ciutadà esdevé un altaveu del que succeeix al seu entorn. Carné va recordar que l’ENS ha assumit aquest canvi en el seu model comunicatiu amb l’objectiu de “seguir treballant en la difusió de la cultura popular i el teatre amateur, que està molt viu i ho demostra cada dia”.

Els Premis Arlequí 2011 també van guardonar al veterà director teatral, Esteve Polls, molt “vinculat al teatre amateur tant al Centre de Gràcia com a l’Orfeó Gracienc”. Polls va debutar professionalment l’any 1952, dirigint L’amor viu a dispesa, de Josep Maria de Sagarra, i al 1957 Juli Cèsar, primer clàssic en català autoritzat pel franquisme. Ha dirigit diverses companyies, entre elles el Teatre Experimental de Barcelona i l’Orfeó Gracienc. Al 1998 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

L’edició 2011 dels premis Arlequí també van premiar al Foment Cultural de Súria, entitat bagenca fundada l’any 1971 amb una llarga tradició de teatre i esdeveniments relacionats amb la cultura popular i que, segons el jurat, “ha tingut un paper rellevant en el manteniment i renovació de la tradició teatral surienca”. Així mateix, es va reconèixer la trajectòria de Josep Bertomeu, actor i director de teatre al Baix Ebre i Montsià i fundador de Delta Teatre al 1974.

L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya va rebre la menció especial per ‘Catalunya, aixeca el teló’, la gala de presentació de la temporada teatral 2011 del Teatre Nacional de Catalunya. El jurat va recordar que aquest projecte “va ser possible gràcies a la participació d’actors i actrius del món amateur”.

L’acte va comptar amb la presència del Director General de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig, i del President de la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya, Josep Rafecas. El Foment Cultural de Súria va cloure l’acte interpretant algunes escenes de l’obra ‘T’estimo, ets perfecte! Ja et canviaré’.

Dia Mundial de l'Alzheimer