11 de desembre 2012

Ferran Camps dirigirà “Els Pastorets de Mataró”, que aixecaran el teló el 22 de desembre


L’espectacle nadalenc de la Sala Cabanyes s’estrenarà abans del dia de Sant Esteve i compta amb Genís Mayola a la direcció musical i Heidi Consegal com a autora de les coreografies

El mataroní Ferran Camps, de 32 anys, assumeix aquest curs la direcció artística d’”Els Pastorets de Mataró”, l’espectacle nadalenc que des de fa 96 anys es representa a la Sala Cabanyes. Camps, que participa als Pastorets des que tenia 13 anys, ha interpretat diversos papers en el repartiment de l’espectacle i també hi ha exercit d’ajudant de direcció.

“Els Pastorets de Mataró” aixecaran el teló el dissabte 22 de desembre a les set de la tarda. D’aquesta manera, aquest any l’inici de l’espectacle s’avança respecte a l’estrena tradicional, el dia de Sant Esteve. El muntatge es representarà també els dies 23, 26, 29 i 30 de desembre i 6, 12, 13, 20 i 27 de gener.

Una nova peça musical a “Casa de Maria”
Al capdavant de la part musical d’”Els Pastorets de Mataró” hi ha Genís Mayola, que ja va dirigir l’espectacle entre els anys 1998 i 2001. L’orquestra de l’espectacle, formada per 17 músics, interpreta un total de 52 peces musicals, de les quals 21 són cantades per un o diversos actors acompanyats per l’orquestra i la resta són únicament instrumentals.

Dalt de l’escenari, un centenar de veus -entre homes, dones i infants- són els encarregats de cantar les peces musicals compostes pels mestres Enric Torra i Felip Vilaró i els mossèns Miquel Ferrer i Joan Fargas. Aquest any, com a novetat, a la introducció de l’escena de “Casa de Maria” s’hi incorpora un tema nou, encarregat per Ferran Camps i compost per Genís Mayola.

En la direcció coreogràfica també hi ha relleu. La coreògrafa Heidi Consegal, professora de dansa clàssica i contemporània, ha dissenyat els balls que fan nimfes, bruixes, follets i dimonis al pròleg, un element singular de l’espectacle, a banda de les populars Pedretes.

Pluja a la “Lluita entre el Bé i el Mal”

Una de les novetats més importants que presenten Els Pastorets d’aquest any correspon a l’apartat tècnic. A la “Lluita entre el Bé i el Mal” s’hi incorpora un efecte de pluja per ajudar a consolidar el característic clima de l’escena. L’equip tècnic, encapçalat per Carles Ferrer, també recupera l’espectacular conjunt d’espelmes a l’escena de “Casa de Maria”, en què l’arcàngel Gabriel s’apareixerà a la Mare de Déu com si volés.

Un equip de més de 300 persones, entre actors, tècnics, músics, logística i serveis de sala fa possible l’espectacle, reconegut com a Patrimoni Cultural de la Ciutat l’any 1981. L’Ajuntament de Mataró en va reconèixer la seva singularitat, els valors culturals i tradicionals que contenen i la perseverança de diverses generacions de mataronins per mantenir-los vius.

Roda de premsa de presentació de l’espectacle

El proper dimecres dia 12, a partir de les vuit del vespre, es farà a la Sala Cabanyes la roda de premsa de presentació d’Els Pastorets de Mataró. El president de l’entitat, Toni Grané; el director de l’espectacle, Ferran Camps; i el director musical, Genís Mayola, explicaran als mitjans de comunicació els principals canvis que es faran a l’espectacle.

El mateix dimecres a les nou del vespre hi ha assaig del 2n i el 3r acte, de manera que els mitjans que ho desitgin podran fer fotografies i enregistraments de vídeo.

Dia:      Dimecres, 12 de desembre
Hora:   Vuit del vespre (20 h)
Lloc:    Vestíbul de la Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...