28 de desembre 2012

Els Pastorets de Berga tornen amb novetats i actors joves




Enguany l'obra tindrà quatre representacions i es farà el 25 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener

publicat per
Aurora Rodríguez
Cultura
foto : Els Pastorets de Berga es representen des de l'any 1900ARXIU/LA FARSA
20 de desembre de 2012

L’Agrupació Teatral La Farsa de Berga triarà dissabte el joc de Garrofes guanyador del concurs que organitza cada any. És l’últim detall que falta per enllestir les representacions d’aquest any dels Pastorets de Serafí Pitarra, que tornaran al Teatre Municipal els pròxims 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener.

Com cada Nadal, La Farsa introdueix alguns canvis a la tradicional obra per fer-la més atractiva al públic fidel que repeteix cada any omplint el pati de butaques. Enguany la novetat més vistosa serà la renovació total del decorat que representa el bosc, on passen algunes de les escenes més divertides d’en Garrofa i en Pallanga. La Farsa compta ara amb un decorat actual i que representa millor un bosc berguedà, segon ha comentat a Ràdio Berga la directora dels Pastorets de Berga, Angelina Vilella. La resta de canvis d’enguany tenen a veure amb nous actors per a alguns dels papers i algunes modificacions al quadre de l’anunciació i del casament de la Verge.

Els Pastorets de Berga, ‘El Bressol de Jesús’ de Serafí Pitarra, es representen des del 1900 ininterrompudament, a excepció dels tres anys de la Guerra Civil. La tradició, continua ben viva i amb la continuïtat garantida. Vilella es mostra molt satisfeta perquè entre les 160 persones que cada any fan possible les tradicionals representacions “hi ha molt jovent”. Això sí, lamenta que entre els 10 anys, quan ja deixen de participar als Pastorets infantils, i els 14, quan es poden incorporar als de La Farsa, es perden alguns actors, i que el nombre de papers es limitat i per tant no n’hi per a tothom, però remarca la implicació i bon ambient que hi ha als assajos i les representacions.

Els recursos per assumir les despeses dels Pastorets s’obté exclusivament a través de la recaptació que es fa amb la venda d’entrades, la dels Pastorets i la d’altres obres de La Farsa per a les quals no hi ha tants costos de decorats i vestuari.

Enguany totes les representacions començaran a 2/4 de 6 de la tarda, menys la del dia de Nadal, que serà de nit, a partir de les 10. Vilella explica que per calendari, tal com escauen enguany els dies festius, era complicat programar una cinquena representació, amb la dificultat afegida que enguany només un actor, Cesc Marginet, interpreta Satanàs que és un dels personatges amb més pes. Les entrades es poden comprar a través d’Internet al web elspastoretsdeberga.cat. Costen 12 euros, 10 per als socis del club TresC i 7, per als menors de 12 anys. A més, es fan preus reduïts per a grups de més de quinze persones. També se’n vendran els dies de cada representació, de 12 del matí a 2/4 de 2 del migdia i una hora abans de l’inici de l’espectacle.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...