15 de desembre 2012

Els Pastorets de Palafrugell celebren els 120 anys de vida




publicat per
13 de desembre de 2012

Els Pastorets de Palafrugell esdevenen aquest any un dels referents d’aquestes tradicionals representacions amb la celebració dels seus 120 anys d’història, 60 dels quals amb el text de Josep Maria Folch i Torres.

Aquest aniversari convertirà Palafrugell, aquest dissabte, en capital dels Pastorets de Catalunya amb un acte que comptarà amb la presència de Ramon Folch i Camarasa, fill de l’il·lustre escriptor, i de Jaume Tintoré en representació de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

Els 120 anys dels Pastorets a Palafrugell quedaran immortalitzats en un interessant llibre que rep el títol de "Pastorets Palafrugell 60 + 60”. La publicació, que és un interessant recull històric inclou les dues grans etapes, la segona de les quals amb el text de Folch i Torres. Els autors són Ramon Piferrer i Àngela Martí.

En el decurs del mateix acte, que començarà a 2/4 de 8 del vespre al Teatre Municipal, s’inaugurarà l’exposició commemorativa d’aquest aniversari i, que de la mateixa manera que el llibre, ha estat possible gràcies a la col·laboració de nombroses persones que al llarg dels anys han estat vinculades a un activitat tan catalana i nadalenca com són Els Pastorets. Aquesta tasca de recerca, molt valuosa, va en la línia de treball que ha endegat la Coordinadora arreu de Catalunya amb la creació del Centre de Documentació de Pastorets.

Continuen les representacions previstes al programa de la Coordinadora

D’acord amb la programació de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la temporada de representacions, que va començar el cap de setmana passat a Ulldecona, continuarà aquest dissabte 15 de desembre al Col·legi Pare Manyanet de Les Corts de Barcelona a les 17.00 hores, i el diumenge 16 al Teatre del Círcol de Badalona. El gruix fort de les representacions arribaran el dia de Nadal i de Sant Esteve i s’allargaran durant el mes de gener i fins i tot el febrer, com és el cas dels Pastorets del Vendrell.

48 espectacles integrats a la Coordinadora

48 espectacles de Pastorets són els que integren la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, un ens que va constituir-se l’any 2006 amb l’objectiu d’esdevenir un fòrum de relació entre els grups i un motor per a la posada en valor i difusió com a referent cultural. Unes altres finalitats de la Coordinadora són fer de pont de connexió amb l’entorn i els nous canals de difusió, i convertir-se en eina d’intercanvi i de formació.

Aquests 48 espectacles es distribueixen territorialment en una vintena de comarques que abracen tot el territori de Catalunya: del Ripollès al Barcelonès i del Montsià al Baix Empordà.  En total oferiran prop de 200 representacions i mouran aproximadament 5.000 participants entre actors i actrius, cantaires, dansaires, musics, tramoies, tècnics i organitzadors. Es compta que per aquests espectacles de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya hi passaran cap a 60.000 espectadors.

Dia Mundial de l'Alzheimer