31 de desembre 2012

Els Pastorets dels Carlins, com a patrimoni de la ciutat




publicat per
http://www.naciodigital.cat
31 desembre 2012
foto : Jordi Preñanosa

L'inici de la venda d'entrades per internet, una de les novetats d'enguany

Aquest dia de sant Esteve, com es tradicional, va començar una nova temporada dels Pastorets de la Sala Els Carlins. Un cicle de sis representacions que ha continuat aquest cap de setmana i s'allarga fins el 13 de gener.

L'edició d'enguany ha estat dirigida per tercer any consecutiu per Lluís Barrera i Esther Castellana. Uns directors que han donat continuïtat a un projecte que, tot i així, ha incorporat variacions artístiques com alguns canvis de personatges i variacions escèniques, i els canvis en alguns dels balls que es fan durant la funció.

Les representacions d'aquest any també estrenen la declaració de patrimoni immaterial de la ciutat de Manresa. Una declaració que ha arribat després de que els Carlins reivindiqués aquest reconeixement amb motiu del centenari de les representacions dels Pastorets, el passat any 2010. La consideració dels Pastorets de la Sala Els Carlins està recollida dins un nou catàleg, aprovat per l'Ajuntament de Manresa, que recull tot el patrimoni immaterial de la ciutat.

Una altra de les novetats d'aquest any és l'inici de la venda d'entrades per internet. Un nou sistema que en l'any de la seva estrena ha tingut molt bona acollida i, fins al moment, està sent utilitzat per un significatiu nombre d'espectadors. Tot i així, al mateix temps es contínua amb el sistema de reserves per telèfon i correu electrònic utilitzat fins al moment.

Les representacions dels Pastorets continuen després d'aquest cap de setmana amb funcions el dia 1, 6 i 13 de gener. Es poden comprar les entrades anticipadament a través de la plana web www.elscarlins.cat . També es poden reservar al 938721924 de dijous a dissabte de 6 a 8 i els dies de representació d'11 a 1.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...