17 d’agost 2017


FALTA MENYS D'UNA SETMANA PERQUÈ COMENCI L’ÉSDANSA!!!
A només una setmana de l’Ésdansa tots els motors ja estan en marxa per viure una setmana intensa gaudint de la dansa d’arrel tradicional en tots els sentits: tallers, espectacles, interaccions, creació... Hi ha Ésdansa per a tothom i per a totes les edats, no et perdis el festival!

Una mirada de 360º a la dansa d'arrel tradicional
Et proposem un itinerari que fa una mirada polièdrica a la jota des de la seva vessant més popular i tradicional fins a l’experimentació de nous llenguatges a partir d’aquesta amb els espectacles La Jota. El valor de la tradiciónJota, de SauraA vore i la companyia Sarau Alcudienc

Un recorregut pels 360º de la dansa catalana d’arrel tradicional
Amb Solos de Cesc GelabertAcròstic de l’Esbart Ciutat Comtal, Cap a la Plaça! de l’Esbart Marboleny, EgurRa, espectacle guanyador de la 1a convocatòria del Premi Delfí Colomé i El Laboratoriresultat del treball dut a terme durant la setmana del festival a l’espai destinat a experimentar, treballar i aprendre a partir del llenguatge de la dansa d’arrel.

Les propostes internacionals
Viatja per les tradicions de Bielorússia, Nicaragua, Guinea Bissau, la República de Kabardino-Balkària, Iran i Mèxic. Totes aquestes companyies protagonitzaran els espectacles Danses del món de dissabte 26 d'agost a les 22 h (l’antiga Nit de Dansa d’Arrel Internacional) i Danses del món de diumenge 27 d'agost a les 20 h (l’antic Dansajove) al Recinte Ésdansa. També els podrem veure i podrem aprendre les seves danses a les Nits Ésdansa.

Diàleg amb el paisatge
Si vols viure experiències úniques en entorns singulars, et recomanem: Ball de pagès, un homenatge a Peret Blanc de BegetFesta al Parc, un passeig al so de la música i dels ritmes internacionals al Parc de Pedra Tosca, i Cants i Danses del Llibre Vermell deMontserrat, un pelegrinatge a la idíl·lica ermita de Sant Martí del Corb.

L’experiència que no et pots perdre: descobreix els enigmes de la dansa asteca al Clot de l’Infern!
Per tal de crear una simbiosi entre la dansa i l’entorn natural dijous 24 d’agost, just a mitja nit, ens reunirem al Clot de l’Infern per descobrir els Enigmes de la dansa asteca en aquest espai singular del Parc de Pedra Tosca. una experiència gairebé màgica!

I molt més
Nits Ésdansa per ballar els ritmes del món i una gran festa final: Nit dels 35
·         Dimarts 22 d’agost amb la República de Kabardino-Balkària i Mèxic
·         Dimecres 23 d’agost amb Iran i Nicaragua
·         Dijous 24 d’agost amb Guinea Bissau i Bielorússia
·         Dissabte 26 d’agost serà la nit més especial en què, per celebrar les 35 edicions del festival i sota el nom Nit dels 35, tindrem el plaer de compartir una gran festa de dansa, música i interacció amb el públic amb totes les companyies participants al festival. Una explosió de cultures, colors, intercanvis, persones i molta dansa!

Parlem de... / Parlem amb...
Enguany els Parlem..., les xerrades divulgatives del festival, surten del seu horari habitual per adaptar-se a la programació i poder conversar amb els artistes, en la majoria d’ocasions just després de veure l’espectacle. Aquest Ésdansa parlarem de Peret Blanc de Beget, de la Jota, de Delfí Colomé, d’A Vore i parlarem amb Cesc Gelabert i la Compañía de Miguel Ángel Berna.

NO ET QUEDIS SENSE ENTRADA!
Consulta tota la informació a www.esdansa.cat i compra la teva entrada a www.ticketea.com


Ésdansa - El Festival de la dansa d'arrel tradicional
35a edició: del 21 al 27 d'agost de 2017
Organitza: Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny
Espai de dansa d'arrel tradicional
Carrer la Fageda, s/n - 17178 Les Preses (Girona)
e-mail: info@esdansa.cat
web site: www.esdansa.cat 
i també: www.facebook.com/esdansa i @esdansa
Tels. + 34 972 69 34 85 / + 34 606 65 09 98
Fax + 34 972 69 21 70

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...