02 d’agost 2017

El primer Grec de Francesc Casadesús tanca amb un 7% més d'ocupació



El festival rep 121.795 espectadors i ven 10.000 entrades més que el 2016
El primer festival Grec dirigit per Francesc Casadesús tanca amb més ocupació i més entrades venudes que el 2016. En l'edició d'enguany, el festival ha rebut 121.695 espectadors que han passat per alguna de les 102 propostes escèniques del Grec. A les sales de Montjuïc hi han assistit 55.994 persones, mentre que els espais del Grec ciutat han acollit 56.950 espectadors. En termes d'ocupació, el festival creix respecte l'edició anterior i passa d'un 69% a un 75% d'ocupació. També s'han venut 10.000 entrades venudes més respecte el 2016.

El balanç del festival per part de Casadesús i de l'Ajuntament és satisfactori. "Hem aconseguit atreure una base àmplia de gent. Pel festival hi han passat públics molt diversos", afirma Casadesús, que destaca que "el 81% dels espectadors d'enguany són nous públics", un fet que indica que s'ha aconseguit "eixamplar la base social del festival". Casadesús també ha valorat en positiu la rebuda dels espectacles internacionals, alguns dels quals han exhaurit les entrades. "Les propostes de Complicité, Dimitris Papaioannou i James Thierré han aconseguit un 100% d'ocupació. Això indica que la gent les ha percebut com ocasions úniques i potencia la idea de festival", destaca el director del Grec. També ha subratllat que "la programació internacional ha estat més ben rebuda que en ocasions anteriors".

Algunes propostes musicals i de dansa se situen entre les estrelles del Grec d'aquest any. L'espectacle inaugural de la Dresden Frankfurt Dance Company, el concert 'Rumberos, pugin a l'escenari', la 'Nit de musicals' i les actuacions de Mishima i Jordi Savall van esgotar les seves localitats al Teatre Grec, que ha estat "el motor del festival". Pel que fa a la rebuda de les propostes del Grec ciutat, Casadesús ha destacat 'Bodas de sangre', 'Un tret al cap' i 'Eva', que faran temporada a les sales barcelonines a partir del setembre, com també 'Calígula' i 'Troyanas'. "No només volem ser un aparador, les propostes del festival han de tenir continuïtat la resta de l'any. Volem ser una cantera de projectes", assegura Casadesús, que ha avançat que ja està rumiant sobre com serà l'edició del festival de l'any vinent.

Publicat per
NÚRIA JUANICO
Un espectacle del Grec de l'edició passada / C. CALDERER

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...