30 d’octubre 2007

Àmplia victòria del sènior femení del Platges de Mataró (65-46)



29 octubre 2007

Les unionistes van derrotar còmodament el Geieg, agafen aire i comencen una nova etapa amb Joan González a la banqueta

per Aida Soriano Fiérrez - fotos R. Gallofré

Cristina Navarro, la millor del partit amb 17 punts. (foto)
Contundent segon triomf de la temporada del sènior femení del Platges de Mataró per 65-46 davant el Geieg. Les unionistes van treballar fort durant els primers vint minuts de partit i gràcies a un molt bon inici del tercer quart, durant la resta del matx les locals només es van haver de preocupar d’ampliar un avantatge que finalment es va quedar en 19 punts.

L’encontre de diumenge passat, dia 28, va estar precedit per la presentació dels equips de la Unió Esportiva Mataró i això va propiciar que el Palau Josep Mora registrés una bona entrada de públic en el matx corresponent a la cinquena jornada de Copa Catalunya. Cristina Navarro (17 punts) i la júnior Mireia Vila (12 punts)es van encarregar de marcar el camí del triomf a les seves companyes i aquestes el van seguir. Una bona pressió defensiva i la regularitat de les de Joan González, que diumenge debutava a la banqueta unionista i ho va fer amb victòria, van ser suficients perquè aquest grup de jugadores, que ha patit tants canvis durant l’inici de la competició, guanyés al Geieg.

Diumenge, el Platges de Mataró va saltar al parquet del Josep Mora amb la directa posada i sabent el que havia de fer: guanyar sí o sí. Amb un parcial inicial de 8-2 i amb una Cristina Navarro decidida i segura en atac, les unionistes s’emportaven per un resultat de 18-12 el primer quart, que acabava amb un sensacional triple de la júnior Mireia Vila. Dos minuts més tard i un 0-7 en contra després, el Geieg es posava per davant en l’electrònic per primera vegada en tot el partit, i seria l’única vegada que ho faria. Perquè de la mà de Mireia Vila les noies de Joan González aconseguirien a base d’esforç superar les rivals i marxar al descans amb un 33-29 favorable.

En la represa i per evitar desfetes com la soferta davant el Cornellà, el conjunt mataroní va estar concentrat i en tres minuts va aconseguir posar suficient terra de per mig com per no haver de patir durant la resta de l’encontre. La conversió de dos triples, un darrere l’altre, de Navarro i Sala van contribuir al 10-0 de l’inici del tercer període, que juntament amb el bon treball defensiu realitzat per Cristina Bruna (8 rebots en defensa i tres taps) van ser claus per arribar als últims deu minuts de matx 18 punts amunt (52-34). Per la seva banda, el conjunt gironí no va oposar massa resistència i al final la segona victòria unionista es va aconseguir per un contundent 65-46.

Joan González: “A les noies els feia molta falta guanyar avui”
Al final de l’enfrontament, el nou entrenador del Platges de Mataró, Joan González, analitzava el triomf: “A les noies els feia molta falta guanyar avui. A més, hem guanyat bé. Hi ha moltes errades i errors a corregir, però és un equip amb molt de sacrifici i la falta d’alçada en el rebot la compensem amb molta agressivitat defensiva”. “Ara fa falta continuïtat i s’ha de treballar molt”, afegia el tècnic unionista, conegut per molts com ‘el psicòleg’. I és que Joan González és educador social de professió i creu que en el bàsquet la direcció de grup i l’estat anímic és molt important. Per això i malgrat haver trobat les unionistes “malencòniques” a la seva arribada, el míster asseverava que el triomf davant el Geieg havia servit les seves noies per treure la ràbia acumulada, fet que valorava molt positivament de cara a poder mirar definitivament cap endavant.

Ara, l’equip mataroní agafa aire, respira i comença de nou una nova etapa de la mà de Joan González. El proper compromís serà a domicili davant l’Igualada, conjunt contra el que el Platges de Mataró es va enfrontar en l’últim encontre de pretemporada i que va acabar amb un atípic empat a 53.

L’ENTREVISTA: Cristina Bruna (pivot)
Segona victòria, un altre reinici. Com has vist el partit?
Bé, amb moltes ganes, amb molta il•lusió i a veure si comencem de nou i podem tirar endavant.
Ets una de les jugadores que sempre rendeix sobre el parquet. Com t’has trobat a la pista?
Totes rendim al nivell. M’he trobat molt bé, perquè l’equip és conegut i l’entrenador nou a començar a coneixe’l.
Després d’aquesta victòria l’equip millorarà anímicament. Com us trobeu?
Anímicament ha estat una mica difícil: dos canvis d’entrenador, l’entrenadora ha hagut de jugar amb nosaltres... És estrany, però per part seva és un gest (el de Cristina Navarro) que és d’agrair. L’equip molt bé, perquè hem jugat juntes, ens coneixem i a l’hora de jugar totes posem el nostre granet de sorra per poder fer-ho.
La setmana vinent compromís a domicili contra l’Igualada.Com l’afronteu?
És un partit molt difícil, allà a Igualada sobretot. Ja vam jugar en la pretemporada un partit i és un partit complicat, són molt dures.


Fitxa tècnica
65 - Platges de Mataró (18+15+19+13): Anna Sala (3), Laura Argemí (7), Cristina Bruna (7), Roser Cuquet (3), Cristina Navarro (17)–cinc inicial-, Mireia Vila (12), Maria Massuet (3), Cristina Vidal (4), Anna Moncasi (5), Cèlia Garcia Colominas (3), Teresa Gómez (1). Entrenador: Joan González.

46 - Geieg Masterfarm (12+17+5+12): Emma Herrrera (2), Claudia Junca (4), Laura Ullate (2), Elena Quintana (13)–cinc inicial-, Sandra Den Braber (1), Anna Gelabert (7), Txell Xargay (10), Judite Alguero (1). Entrenador: Carlos Suris.

Àrbitres: Sergio Vallano i Esteban Garcia. Incidències: 5a jornada Copa Catalunya Femenina. Palau Josep Mora, Mataró (Barcelona).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...