30 d’octubre 2007

Treballada victòria del Platges de Mataró davant l’Olivar (85-79)

28 octubre 2007

Amb un Josep Mora embogit amb els unionistes, el rival no va abaixar els braços fins l’últim minut i els d’Illa van haver de suar per guanyar

per Aida Soriano Fiérrez

Cinquena victòria consecutiva del Platges de Mataró i això sembla no tenir fi. El damnificat en aquesta ocasió va ser l’Aranzauto Fiat Olivar, que era un dels set equips (inclòs l’unionista) que fins la sisena jornada del passat dissabte, dia 27, liderava la classificació del grup C de Lliga EBA. Així, amb el triomf davant l’Olivar per 85-79, en un Palau Josep Mora que cada partit el viu més i més intensament gaudint del joc dels seus, els homes dirigits per Albert Illa confirmen una setmana més l’excel·lent moment del conjunt mataroní. Si el matx va començar amb un respectuós minut de silenci per la mort de l’avi del jugador unionista Roger Joan Oriol, el que va seguir després va ser un impressionant treball físic i mental de l’equip local que va acabar al compàs dels “ooolé!!” que els aficionats cridaven des de les grades i que va tenir el seu moment més àlgid en una jugada on la pilota moguda per Marc Forcada i Roger va finalitzar amb una de les que comencen a ser habituals esmaixades d’Iki. Malgrat l’ambient d’optimisme que es respirava al final de l’encontre davant l’Olivar, la victòria no va ser cosa senzilla, els aragonesos no van abaixar els braços en cap moment i a falta de dos minuts per a la conclusió de l’enfrontament es van posar a tres punts (77-74). Finalment, però, nou triomf pels unionistes, liderat una setmana més (ara compartit només amb dos conjunts més) i nou pas cap a l’objectiu de la temporada: la permanència. I qui sap si nou pas cap a alguna cosa més, perquè sí, encara és massa d’hora, però les sensacions són boníssimes i somiar no costa diners.

El matx, que se sabia seria complicat i dur, va començar amb un Platges de Mataró fort defensivament i un triple de Ventura que posava el 5-2 a l’electrònic. Un avantatge que no faria més que ampliar-se fins arribar a un 17-8. Diferència que posteriorment començaria a escurçar-se i l'Olivar empataria a 19 l’encontre. Però Forcada amb dues entrades a cistella i una assistència a Roger Joan tornava a avançar els de casa (23-19) al termini del primer quart. Malgrat tot, durant els tres minuts següents, el rival va aconseguir superar als d’Illa i amb un 0-10 en contra el tècnic unionista va demanar temps mort i a partir d’aquí els seus pupils es van tornar a ficar al partit i el show va continuar. Així doncs, l’anotació i un tap de Fradera, una esmaixada d’Iki i un triple de Ventura tornaven a posar els locals per davant al marcador (34-32), i amb un tir de dos de Jobacho el Platges de Mataró marxava al descans quatre per sobre (42-38).

En la represa, un tap d’Iki, que en aquest inici de competició s’ha convertit en un vertader ídol pels aficionats, va ser el preludi del domini unionista. La bona pressió defensiva dels locals, la capacitat anotadora de tots els jugadors del Platges de Mataró, un triple sublim de Jordi Ventura (20 punts) en recuperar la pilota defensivament i un espectacular tap de Forcada deixaven el lluminós 60-51. Tot això després d’un quart molt treballat i on les rotacions van permetre a tots els jugadors aportar el seu gra de sorra. Però els últims deu minuts de partit amb un Fernando Ubide com a màxim anotador de l’Olivar i del partit (22 punts), els de Carlos Iglesias van començar a escurçar una renda de 15 punts a favor del unionistes i es van posar a tres punts dels locals a falta de 2 minuts per la conclusió. Un temps mort demanat per Albert Illa, mentre el públic del Josep Mora escridassava els àrbitres per dues faltes en atac assenyalades en contra, va ser el revulsiu a la situació que s’havia creat. Perquè en reprendre’s l’enfrontament, una jugada ràpida de Roger Joan va acabar amb una cistella d’Iki, una falta personal sobre aquest i una tècnica a favor que convertia Jordi Ventura anotant el 81-74 de la tranquil·litat. A partir d’aquest moment, els “ooolé!!” van començar a inundar el pavelló i els jugadors es van contagiar regalant una jugada deliciosa als assistents: Forcada movia cap a Roger, aquest se la passava a Iki i el pivot nigerià esmaixava i feia embogir definitivament als espectadors. Amb la jugada i el 84-76, Albert Illa felicitava un per un els seus jugadors pel triomf que quaranta segons després seria una realitat per 85-79 davant l’Aranzauto Fiat Olivar.

Albert Illa : “Nosaltres el que volem és poder guanyar a qualsevol”
Al final de l’encontre, l’entrenador unionista, Albert Illa, explicava com havia vist el matx: “Al principi hem jugat tan fàcil i tan bé que quan hem tingut un problema, ens han fet un parcial dolent, ens hem anat del partit cinc minuts, suficient perquè ens agafessin sis d’avantatge”, referint-se al parcial de 0-10 en el segon quart que deixava el seu equip 23-29 per sota. I és que Illa sap que el seus nois estant jugant d’allò més bé, però creu que encara és aviat per somiar: “Amb aquest joc hi ha possibilitats de guanyar el següent partit. Aquest any m’estic fartant de dir tòpics, però és que no hi ha més; nosaltres el que volem és poder guanyar a qualsevol”.

La setmana vinent nova prova pel conjunt de la capital del Maresme. El rival serà el potent Olesa i el matx es disputarà a domicili diumenge vinent, 4 de novembre, a les 19h.

L’ENTREVISTA: Marc Forcada (aler)
Avui, ídol de masses i al final heu acabat amb “ooolé!!”.
Hi ha molta gent que em coneix aquí, hem entreno a categories inferiors i la veritat és que em porto molt bé amb la gent i sí, és agradable que et feliciti tanta gent, la veritat.
Cinquena victòria consecutiva. Penseu que l’equip pot aspirar a alguna cosa més que a la permanència?
Jo crec que aquestes coses les hem de deixar més per la gent, pel públic, i nosaltres el que hem d’anar fent més que res és pensar en el dia a dia, anar fent partit a partit i si aconseguim arribar a dalt, doncs, perfecte, però lo primer de tot és la permanència, això està clar.
Durant el partit has fet un tap espectacular i se t’ha vist bé.
Sí, crec que he fet un bon partit, no dels meus millors, però bé. Jo potser no sóc tant espectacular com l’Iki ni acostumo a ser tant anotador com el Jordi, però faig una altra feina que també és important: intento sumar en rebots, en defensa, en assistències. Però el que m’importa més és el partit i quan l’equip guanya és lo millor.
Com us plantegeu el proper partit contra l’Olesa?
Tenim opcions de guanyar, però no guanyarem ni de vint ni de trenta fàcil, ho haurem de lluitar com avui que teníem un gran equip davant.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...