26 d’octubre 2007

actes per els més petits




www.capgros.com
19 octubre de 2007

La companyia Trànsit, present al programa d’actes per als més petits, que es completa amb les obres de La Xarxa i els Concerts Familiars

per V. B.
fotos R. Gallofré/Judith Vives

Penedès, a la roda de Premsa La companyia Trànsit, en un espectacle al carrer

El programa d’activitats familiars per al darrer trimestre de l’any, organitzat pel Patronat Municipal de Cultura (PMC), incorpora un taller de dansa a càrrec de la companyia Trànsit, resident a Mataró. Aquesta és una de les principals novetats de l’oferta municipal per als més petits, que ha presentat avui divendres el president del PMC, Sergi Penedès. Es tracta de Dansem tots junts?, un taller de dansa pensat per treballar amb infants i adults el moviment del cos, tenir consciència dels gestos que es fan quotidianament, i de retruc aproximar els infants a la dansa contemporània. El taller, que tindrà lloc a l’escenari del Monumental, consta de tres sessions i serà conduït per la coreògrafa Maria Rovira, directora de Trànsit.

L’oferta entre octubre i desembre d’enguany es completa amb la recuperació dels Concerts Familiars i amb els espectacles teatrals de la Fundació La Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils, que arrenquen aquest diumenge, dia 21. Els Concerts Familiars es realitzaven habitualment entre els mesos de gener i maig, fins que l’anterior regidor de Cultura, Jaume Graupera, va decidir suprimir-los. Les actuacions, que també tindran lloc al Monumental, estaran complementades per tallers previs sobre instruments i estils musicals, que portaran per nom “Anem a concert” i estaran conduïts per Laia Pujol, professora de l’escola de música el Carreró.

Sergi Penedès ha destacat que “acostumar els infants al consum cultura és vital” i que el programa d’actes es defineix com a “familiar” perquè també vol involucrar als adults que acompanyin els nens. “Potser els pares i mares tampoc s’han apropat mai a gaudir d’un espectacle”, ha apuntat. El regidor de Cultura ha destacat que el conjunt d’activitats tindrà continuïtat a partir de l’any que ve, i que es complementarà amb un cicle de cinema infantil en català. El Patronat també està estudiant que, de cara al 2008, alguna de les companyies de dansa que habitualment interessa per establir-se temporalment al Monumental, pugui oferir tallers per a infants similars al que realitzarà Trànsit.


Segons ha avançat Penedès, també estan en converses amb Casa de la Música Popular, perquè pugui oferir activitats infantils complementàries, i valoren la possibilitat, quan la climatologia sigui més benigne, de programar alguns dels Concerts Familiars a l’aire lliure. A partir de gener, a més, el Patronat programarà un cicle d’activitats similar, però destinat a la població juvenil.

Inscripció als tallers

Tant el taller de dansa com els previs als concerts familiars són gratuïts, i la inscripció es formalitzarà per ordre d’arribada. Per inscriure’s, cla omplir el formulari que es troba a la pàgina web creada expressament per difondre les activitats familiars: www.cultura.mataro.cat/activitatsfamiliars. Els concerts familiars tenen un preu de 4,20 euros i les obres de La Xarxa, 4,50 euros.


Calendari d'activitats
Teatre familiar
.-Diumenge 21 d'octubre, 12 h, a la plaça de Santa Anna: "Zum", a càrrec de la companyia la Tresca i la Verdesca

.-Diumenge 21 d'octubre, 18 h, al Teatre Monumental: "El zoo d'en Pitus", a càrrec de Tutatis Productora

.-Diumenge 18 de novembre, 18 h, al Teatre Monumental: "Giralluna", a càrrec de Marcel Gros

.-Diumenge 16 de desembre, 18 h, al Teatre Monumental: "Miraveus", a càrrec de Pep Callau i Al tempo

Concerts familiars de diumenge al migdia
.- Diumenge 4 de novembre, 10.30 h, a l'Espai 1 del Teatre Monumental: "Anem a concert"

.- Diumenge 4 de novembre, 12 h, Teatre Monumental: "Corda i descorda"

.- Diumenge 2 de desembre, 10.30 h, a l'Espai 1 del Teatre Monumental: "Anem a concert" .- Diumenge 2 de desembre,12 h, Teatre Monumental: "La festa de la Nora"

Dansem tots junts?
.-Diumenges 28 d'octubre, 25 de novembre i 23 de desembre, d'11 a 1 3 h, a l'escenari del Teatre Monumental.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...