26 d’octubre 2007

El Monumental enceta el programa d’activitats familiars

22 octubre 2007

La dansa i un taller previ als concerts, principals novetats d’enguany


Redacció Cultura

El programa cultural d’activitats familiars del Teatre Monumental amplia enguany el nombre d’activitats i incorpora a les disciplines que engloba la dansa. El programa es va encetar aquest diumenge amb una festa d’inici de curs a la plaça Santa Anna amb l’espectacle ‘Zum’, a càrrec de la companyia la Tresca i la Verdesca, i la representació al Monumental d’un clàssic, ‘El zoo d’en Pitus’, pel grup Tutatis Porductora. Els espectacles es celebraran el tercer diumenge de mes a les 12 del migdia i estan gestionats per La Xarxa. Fundació d’Espectacles Infantils i Juvenils de Catalunya.

El programa, que va presentar divendres el president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès, està dividit en un primer període de temps que comprèn des d’ara fins al mes de desembre, i una segona temporada del del mes de gener fins el maig de 2008. Com a novetat en la present edició s’incorpora el ‘Dansem tots junts?’, un taller de dansa pensat per treballar conjuntament, adults i infants, el moviment del cos, tenir consciència dels gestos que fem a la nostra vida quotidiana i aproximar-nos a la dansa contemporània. El taller, que consta de tres sessions, serà conduït per la coreògrafa, Maria Rovira, directora de Dansa Trànsit.

Una altra novetat serà que els concerts familiars de diumenge al migdia, que fins ara s’havien celebrat únicament de gener a maig, comencen amb un concert al mes de novembre i un altre al desembre. A més, es complementaran amb un taller previ al concert –‘Anem al concert'– que treballarà en família l’espectacle al que s’assistirà a continuació. Els tallers estan conduïts per Laia Pujol, músic i pedagoga musical. Tant el taller de dansa com els previs als concerts són gratuïts, i la inscripció es formalitzarà per rigorós ordre d’arribada.

Pel que fa la temporada d’activitats familiars que anirà des de gener fins a maig, està previst que la programació repeteixi aquest model de teatre, dansa i música per a tots els públics. Dins del cicle de concerts familiars de diumenge al migdia també s’hi incorporarà Cantània 2007-2008, la cantata que durant tot el curs estan preparant els alumnes de les diferents escoles. Enguany la cantata porta el títol ‘El motí’, i tracta sobre els pirates. Un total total de 17 escoles de Mataró i Argentona, tres més que l’any passat, participen d’aquest projecte.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...