01 de desembre 2012

Moisès Maicas dirigeix ‘Carta als actors’ a La Seca Espai Brossa



El text de Valère Novarina indaga en la part oculta de la professió dels actors

publicat per www.totmataro.cat Redacció dijous, 22 novembre 2012                         

La sala La Seca Espai Brossa acull a partir del 22 de novembre l’estrena de ‘Carta als actors’, de Valère Novarina, amb direcció del mataroní Moisès Maicas, que posa en escena Laia de Mendoza en una producció de Bohèmia’s. L’obra és una indagació profunda al rerefons més ocult i visceral de l’actor, d’on neix l’essència, el misteri, el llenguatge, del teatre.

L’obra de Novarina, que es representarà fins al 9 de desembre en La Seca Espai Brossa, pretén provocar “una reflexió profunda sobre la transformació de l’intèrpret damunt de l’escenari, on queda exposat solament davant del públic, i solament davant l’abisme del text”.

L’espectacle parteix de les obres ‘Carta als actors’ i ‘Per a Louis de Funès’, de Valère Novarina. En tots dos textos Novarina explora el rerefons més ocult i visceral de l’actor, on neix l’essència, el misteri, el llenguatge, del teatre; constitueixen, doncs, una reflexió profunda i poètica sobre la transformació dels intèrprets a l’altar de l’escena, on s’exposen al públic i se sotmeten, desproveïts del tot, a un sacrifici violent i fascinant.
Novarina a ‘Carta als actors’ parla de l’intèrpret com un cos animat, exaltat, destructor i creatiu, alhora que desplega l’energia a través de la paraula, el llenguatge, de la paraula viva.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...