26 de setembre 2007

Atípic últim partit de pretemporada del sènior femení del Platges de Mataró

24 de setembre de 2007

L’àrbitre no va parèixer, només es van jugar dos quarts de quinze minuts i el matx va finalitzar amb empat (53-53) davant l’Igualada

per Aida Soriano Fiérrez

Partit, el jugat dissabte passat, 22 de setembre, entre el sènior femení del Platges de Mataró i l’Igualada que va servir de poc. Ni àrbitres –no van acudir a la cita i l’entrenador ajudant del Platges de Mataró, en Patxi, es va convertir en àrbitre d’ocasió-, poc públic a les a les grades del Josep Mora –donat que el matx es jugava a les 16h- i entre el Platges de Mataró i l’Igualada un atípic empat final (53-53), ja que els partits de bàsquet sempre tenen un vencedor i un vençut. Així doncs, l’última prova de la pretemporada del Platges de Mataró, que havia de servir per veure com respiraven les noies de Cristina Navarro a una setmana de l’inici de la competició oficial a Copa Catalunya, només va servir perquè les unionistes s’adonessin que hi ha rivals tan bregadors com l’Igualada i que han d’aprendre a jugar independentment de les decisions arbitrals si volen lluitar per les places d’ascens a Lliga Femenina-2 o si més no, si volen estar amunt a la classificació.

En quant al joc vist a la pista, uns primes minuts de poc encert local van ser aprofitats per l’Igualada per endossar un parcial de 2-8 a les unionistes. I es va demostrar que quan les de Cristina Navarro no juguen agressives, el rival es creix. A sis minuts pel final del primer quart, Cèlia Garcia (11 punts) amb un triple donava la volta al marcador i les locals arribarien al segon i últim quart per davant (27-24).

A la represa i malgrat anar sempre per davant, el Platges de Mataró no aconseguia posar terra de per mig amb el seu rival, i una renda de cinc punts va ser la màxima diferència. Les d’Igualada a base de lluitar i duent a terme un joc travat, van posar a les de Navarro contra les cordes fins que a falta de 29 segons pel final de l'enfrontament les van superar (51-53).Malgrat tot, dues faltes personals a favor del Platges de Mataró en els últims segons permetien finalment a les unionistes empatar el matx (53-53).

Cristina Navarro: “Hem pecat d’innocents”
En finalitzar l’encontre, l’entrenadora local, Cristina Navarro, es queixava de la falta de col•laboració per part de l’Igualada a l’hora de solucionar el fet que l’àrbitre no s’hagués presentat, fet que va provocar que només es juguessin dos quarts de 15 minuts i prou i que el matx de dissabte es convertís en un pur tràmit. “Volíem que aquest partit servís per veure el nostre nivell i estat de forma, però així no puc fer cap tipus de valoració ni treure conclusions, perquè no ha estat una situació de partit real”, assegurava l’entrenadora unionista. Tanmateix, Cristina Navarro va reconèixer que el seu equip havia “pecat d’innocent perquè si no et piten falta has de seguir i ja està”. I és que, segons Navarro, l’Igualada és un equip “barroer” i el Platges de Mataró ha d’aprendre a jugar contra aquest tipus d’equips en una disputadíssima Copa Catalunya que comença el proper cap de setmana i que enfrontarà al Platges de Mataró contra el Segle XXI. Serà el dissabte 29 de setembre, a les 19h i a domicili.

Platges de Mataró 53-53 C.B. Igualada
47 - Platges de Mataró (27+26): Cristina Bruna (7), Roser Cuquet (4), Anna Sala (8), Mireia Chacón (6), Laura Argemí (14)–cinc inicial-, Carla Badia (0), Cèlia Garcia (11), Anna Moncasi (3), Andrea (0), Vidal (0), Monclús (0). Entrenadora: Cristina Navarro.