27 de setembre 2007

L'Apolo canvia de pell per acollir 'Cabaret'



22 de setembre del 2007


• La sala del Paral.lel es transforma en el luxuriós Kit Kat Klub berlinès dels anys 30

Un moment de la representació, ahir al Teatre Apolo.


Foto: LAIA ABRIL
NÚRIA MARTORELL


BARCELONA
Un teatre Apolo totalment transformat acull des d'ahir les funcions prèvies de Cabaret i va caldejant l'ambient per a la seva estrena de dimecres. Tot llueix diferent perquè l'espectador tingui la impressió de trobar-se al mític Kit Kat Klub berlinès: des de la caixa escènica fins al vestíbul; des dels lavabos fins a les dues primeres files de la platea on hi ha col.locades taules amb el seu llumet vermell i on et serveixen una copa de cava.El sòrdid club nocturn on passa la història de la genial producció de Sam Mendes és molt més que un escenari: és el personatge central. Brian Thomas McNicholl, l'encarregat de la direcció, va subratllar ahir que "aquest Kit Kat Klub decadent i luxuriós és la metàfora del Berlín dels anys 30, és a dir, d'una època, la de l'origen del nazisme, que va canviar la història. Però també mostra aquella altra cara més emocional i vulnerable, en què la gent i les seves històries d'amor creuades són primordials". Del nodrit elenc de 33 actors, ballarins, músics i cantants, McNicholl en va destacar "la professionalitat i frescor".Stage Entertainment és la responsable de portar aquest xou que es va estrenar el 1993 al Donmar Warhouse de Londres i que ha recorregut ciutats com Nova York i París abans d'establir-se durant quatre mesos a Barcelona.


ÈXIT CANTAT


El director de l'oficina d'aquesta empresa holandesa a la capital catalana, Dani Querol, va explicar que el pressupost és de tres milions i mig d'euros i que ja s'han venut més de 35.700 entrades de forma anticipada. Cabaret va néixer, com a tal, el 1966 de la mà de Harold Prince que, basant-se en el personatge de Sally Bowles que havia descrit més de 10 anys abans l'escriptor John van Durten, va decidir situar la història en un cabaret. Però va ser Liza Minelli qui va fer mundialment famós el rol de Sally Bowles en l'adaptació cinematogràfica del 1972 del director Bob Fosse, que va convertir l'estètica del personatge en una icona pop de la dècada.Marta Ribera és la inestable Sally des que, fa un any a Bilbao, va començar el camí del muntatge amb un repartiment diferent del que va triomfar a Madrid. "Només demano que vinguin a veure'ns sense prejudicis", va dir l'actriu de Girona. "¡Serà la bomba!", va prometre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...