04 d’octubre 2010

Can Gassol, principal novetat de la temporada teatral de la ciutat


El Centre acompanyarà les companyies en la fase final de creació

El proper 8 d’octubre s’inicia la programació teatral a Mataró. Una programació ja avançada fa setmanes que inclou noms com Cesc Gelabert, Oriol Broggi o el del nou director artístic del Teatre Romea, Julio Manrique, i que ara es completa amb l’oferta d’un nou equipament que fa els primers passos. La principal novetat de la temporada és, per tant, la posada en funcionament del Centre de Creació d’Arts Escèniques Can Gassol. Tal i com va explicar el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, l’edifici porta ja temps construït però s’havia d’equipar per poder acollir espectacles i companyies. Un cop feta aquesta feina inicial, ja es pot començar a utilitzar amb el primer dels seus usos: el Cicle de Petit Format, que anirà d’octubre a desembre. El Cicle oferirà tres espectacles fins a finals d’any que s’emmarquen dins els objectius del centre de “posar èmfasi en els nous llenguatges”. A més, Can Gassol també acollirà l’estrena del projecte dels guanyadors dels Premis de la Creació Escènica, ‘El so del taronger’ de Neil Harbisson i Moon Ribas. Es tracta, tots ells, d’espectacles “diferents” que s’oferiran els divendres. “Volem que el divendres sigui el dia a recordar que es fan coses a Can Gassol”, va explicar Penedès.

Preguntat sobre l’aforament del centre, el regidor va donar números aproximats, entre 80 i 100 persones, però va deixar clar que depèn del muntatge. La resta d’usos de Can Gassol se centraran en donar a les companyies que vulguin un espai on completar la creació dels seus espectacles. “Es tracta d’ajudar les companyies a enllestir les obres en l’últim tram”, explicava el president. Així, hi haurà un preu públic per a les companyies, a més de convenis concrets amb, per exemple, Trànsit Dansa o les companyies que ocupen actualment Can Fàbregas del paper. A la companyia de dansa que encapçala Maria Rovira, per exemple, se li obriran les portes de Can Gassol quan l’espai que ja tenen a l’Aula de Teatre sigui insuficient. Per exemple, a l’hora de fer classes magistrals o “en funció de les necessitats de la creació”. “La singularitat ja és l’espai perquè no hi ha gaires centres de creació”, resumia.

PUBLICAT PER
ALBERT R. DOT
WWW.TOTMATARO.CAT
27 DE SETEMBRE DE 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...