27 d’octubre 2010

La Passió d´Esparreguera liquida el seu deute amb la Seguretat Social


L'entitat cultural decideix no vincular més els seus projectes a les subvencions per no patir

Els representants de La Passió d'Esparreguera han posat en marxa els preparatius per a la nova temporada d'espectacles amb l'entusiasme d'haver pogut fer front al deute de 14.000 euros que tenien amb la Seguretat Social i al de 40.000 euros més que tenien amb els proveïdors. Les mesures de constricció econòmica i els ajuts institucionals han permès redreçar una situació que havia esdevingut angoixant per a l'entitat de més projecció d'Esparreguera.
El president de La Passió d'Esparreguera, Manel Roca, ha explicat que per aconseguir liquidar el deute s'han hagut de fer alguns moviments en els comptes de l'entitat i s'han buscat les maneres d'obtenir recursos propis de finançament per no dependre de les subvencions provinents del govern municipal o de la Generalitat. "Hem modificat el deute que teníem -que no vol dir que ens haguem endeutat més-, de manera que els préstecs que havíem de tornar a curt termini els hem passat a llarg termini i així hem aconseguit tenir més liquiditat. Ara, l'entitat ha de retornar els préstecs en 10 anys, en unes quotes de 25.000 euros anuals, en comptes de 60.000, com es pagaven fins ara.

Tres fonts de captació
A més a més, el president ha explicat que des de fa uns quants mesos "hem engegat una política de recaptació de recursos repartida en tres àrees: l'espectacle de la Passió pròpiament, les diverses activitats culturals que es portaran a terme durant l'any i el mecenatge de les empreses". Per exemple, el president comenta que una de les activitats que van ajudar en la recaptació d'ingressos va ser la representació de Mikado durant la Festa Major d'Esparreguera, i també cal destacar com a font d'ingressos la promoció que l'entitat cultural va portar a terme per llogar les sales del teatre a altres entitats esparreguerines. Aquests canvis d'estratègia a l'hora d'obtenir diners "ens han permès tancar el pressupost d'aquest any 2010 correctament i ens dóna una certa tranquil•litat per encarar la nova temporada", ha afirmat Manel Roca.
De cara al futur, La Passió d'Esparreguera ha pres mesures per evitar que aquesta situació d'endeutament es repeteixi. "Per a l'any que ve hem fet un pressupost molt més ajustat respecte al que que vam fer l'any passat. A banda, disposarem dels nostres propis recursos per evitar els alts i baixos en les subvencions i farem sempre les activitats que, com a mínim, paguin les seves despeses". D'aquesta manera, La Passió podrà tenir controlats els ingressos que rebi de les tres àrees estratègiques per aconseguir diners. "Si després, a més a més, rebem la col•laboració de l'Ajuntament o de la Generalitat, doncs molt millor. Però d'entrada ens sembla millor no comptar que rebrem aquests diners".

90.000 euros d'ingressos
La Passió preveu per a la nova temporada uns ingressos de 90.000 euros (30.000 menys del que es va preveure en el pressupost fet l'any 2010). "Aquest any tindrem, probablement, menys despeses perquè hem reduït la plantilla de treballadors i hem tingut en compte que amb la crisi els ingressos no poden ser els mateixos, etc. Estem seguint una línia més econòmica però, tot i així, amb ambició", ha manifestat Roca. El president ha resumit el nou pressupost com "de mínims".
La Passió també va pagar el mes de juliol el deute que arrossegava per l'acomiadament de sis treballadors. Ara, el tema dels sous està al dia. El conflicte entre la Seguretat Social i La Passió d'Esparreguera es remunta al mes de maig passat, quan aquest organisme estatal va amenaçar La Passió amb l'embargament de l'edifici del teatre si no es feia efectiu el pagament de 14.000 euros que l'entitat esparreguerina li devia. La Passió tenia, com a màxim, un any per pagar el deute, però fi- nalment ho ha pogut resoldre en sis mesos.

PUBLICAT PER
ARANTXA SOLÍS
ESPARREGUERA
FOTO (Imatge de la façana exterior de La Passió d'Esparreguera arxiu/ arantxa solís )
WWW.REGIO7.CAT
22 DE OCTUBRE DE 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...