05 d’octubre 2010

Cardedeu fa visites teatralitzades a les cases d'estiueig de finals del XIX


L'Ajuntament organitza l'activitat en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

El Museu Arxiu Tomàs Balvey ofereix aquest cap de setmana un itinerairi guiat acompanyat de petites escenificacions teatrals de l'obra Gente bien de Santiago Rusiñol, pels jardins i les cases d'estiueig del Cardedeu de finals del segle XIX. Aquest és el quart any que el museu organitza aquesta proposta que s'emmarca en les Jornades Europees del Patrimoni.

Es tracta d'una proposta itinerant i teatralitzada de visita als principals punts de l'estiueig de finals dels segle XX a Cardedeu per conèixer com era la vida dels estiuejants d'altres temps. Un itinerari de dos dies per descobrir el final de l'estiueig a Cardedeu, un seguit d'escenes recreades per actors locals aficionats en els escenaris reals: els porxos, els jardins, els vestíbuls o els salons de les torres d'estiueig. Cada dia es faran escenes i programes diferents.

Els itineraris es faran duran el dissabte a la tarda i el diumenge al matí i aniran a càrrec de l'Associació Artescena de Cardedeu. Aquest any, com a novetat, cada escena teatralitzada portarà un títol, recreant les petites representacions de teatre a la natura de l'època.

Escena per escena
Dissabte, l'inici de l’itinerari serà al jardí del Museu Arxiu Tomàs Balvey per acompanyar les diferents famílies d’estiuejants a una fontada al Parc del Pinetons on tothom podrà jugar al croquet, a bitlles, a curses d’ou amb cullera i molts altres jocs de l'època. Després, hi haurà berenar amb llonguets i xocolata per a tothom.

La sortida serà a les 17 h, quan es representarà la primera escena a la terrassa del Museu, amb el títol Del nou títol del Sr. Manel: Conde de Rierola. A continuació, a la plaça Sant Joan, hi haurà la segona escena: De la ciència que és experiència. Cap a les 18 h, la primera jornada finalitzarà al Parc dels Pinetons on es representarà la tercera escena amb el nom De com, per ser distingit, s’ha de canviar de conducta i de llengua!

La proposta continuarà diumenge al matí, quan els estiuejants es trobaran davant l’església per fer l’últim passeig de l’estiu cap a la Plaça Sant Joan. Després continuaran pels carrers Teresa Oller i Hospital, on amenitzat amb música els protagonistes teatrals tancaran la casa i aniran a buscar l’automòbil a Vil•la Paquita.

A les 11 h a la terrassa del Museu Arxiu Tomàs Balvey s'oferirà un petit concert ofert per joves estiuejants i a continuació, a la plaça Sant Joan, es representarà l'escena quarta De com li arriba una invitació el Conde de Peratallada i de com es diuen adéu el pagès i la minyona. A les 11.25 h, a la plaça Anselm Clavé, serà el torn del fragment De com els esports estan de moda; a les 11.35 h al carrer Hospital, s'oferirà un altre concert. A les 11.40 h a Casa Golferichs hi haurà la sisena escena De com es tanca la casa per tornar a Barcelona, i la teatralització finalitzarà a les 12.20 a Vil•la Paquita amb De ¡ Cuánta lana tienen los hombres en este mundo!

PUBLICAT PER
LAURA ORTIZ | Cardedeu
WWW.LAMALLA.CAT
23 DE SETEMBRE DE 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...