31 d’octubre 2010

El teatre amateur protagonista a partir d'aquest cap de setmana a Badalona

Estrenen l'obra d'entitats a El Principal i arrenquen les tardes de teatre al Blas Infante

La celebració de la Capital de la Cultura Catalana a Badalona és motor ara del teatre amateur de la ciutat, ja sigui per influir en una iniciativa que porta anys que es du a terme, com per una altra que pren força i es potencia. Es tracta de la posada en escena de la tradicional obra d’entitats que compta amb la participació de 14 companyies de teatre amateur de la ciutat i la posada en marxa d’una iniciativa que potencia també el teatre no professional entre les companyies de la zona sud de la ciutat i que porta per nom: tardes de teatre al Blas Infante.

TVB
Els pescadors, l'arribada del ferrocarril, la història del dimoni i personatges il•lustres que han format part de la història de Badalona com Fabra, Xirgu o Borràs són els protagonistes de "Badalona, la mar d'històries".
La primera de les propostes es posa a escena amb la col•laboració de 14 entitats de teatre que aquest diumenge estrenen i posen a escena la història de Badalona, des de l’arribada del ferrocarril, ara fa uns 150 anys, i fins a l’actualitat sota el nom "Badalona, la mar d’històries". El fil conductor de l’obra són personatges molt rellevants que al llarg d’aquests anys han format part de la vida quotidiana del municipi com són Pompeu Fabra, fill adoptiu de la ciutat, o els actors Margarida Xirgu o Enric Borràs. Els autèntics protagonistes, però, són els propis badalonins que en tot moment s’hi veuran reflexats ja que és precisament d’ells i del seu passat del que tracta la representació. El text de l’obra és a càrrec del guionista Piti Español qui arrenca l’argument amb l’arribada del ferrocarril i destaca, entre d’altres, l’elecció del primer alcalde de la democràcia, la vida dels pescadors i la immigració dels anys 60 provinent del sud d’Espanya. "La idea de l’obra es basa en el fet que a Badalona sempre hi passen coses i que hi ha hagut molta gent amb iniciativa i això em semblava molt interessant. Després hi ha coses que desconeixia com el món dels pescadors, un món viu fins fa ben poc, o d’altres temes que m’han vingut a sobre com la història del dimoni", ha explicat Español. A banda de fer un repàs a la història local "Badalona, la mar d’històries" també té la voluntat d’emocionar l’espectador ja que s’hi sentirà plenament identificat, segons ha explicat el director dels teatres municipals de Badalona, Joan Anton Sánchez.

L’obra d’entitats, amb una posada en escena que fa més partícip al públic i amb més d’una cinquantena d’actors, s’ha estrenat aquest cap de setmana al teatre El Principal, i se’n faran fins a set representacions.

La nova aposta: les tardes de teatre al Blas Infante
El teatre amateur a la zona sud de la ciutat ha rebut aquest 2010 un empenta amb la celebració de la Capital de la Cultura Catalana. D’aquesta manera fins a mitja dotzena de companyies podran actuar al teatre Blas Infante, des d’ara fins el mes de desembre, dins el marc del III Cicle Tardes de teatre. La iniciativa va néixer l’any 2005 per mirar d’enriquir l’oferta cultural en aquesta zona de la ciutat, dinamitzar-ne les activitats i oferir propostes interessants i de qualitat i s’organitza des de les entitats del barri de Llefià i Sant Roc, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya.

Publicat per
Emma Teixidó
Barcelonès Nord
www.lamalla.cat
31 de octubre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...