22 d’octubre 2010

Casada, viuda i siciliana


L'actriu italiana Licia Maglietta estrena a Girona 'Manca solo la domenica', espectacle en què recrea les fantasies d'una dona sola a Catània

Manca solo la domenica és «una història contemporània, encara que estigui ambientada a la Sicília dels anys 50». Així l'ha definit Licia Maglietta ( Nàpols, 1954), l'actriu que s'ha encarregat d'adaptar, posar en escena, dirigir i interpretar aquesta obra que avui s'estrenarà a Catalunya dins del Festival Temporada Alta. La peça es podrà veure a l'Auditori de la Mercè de Girona a les 21 hores. Es tracta d'una obra produïda per Teatri Uniti i que està basada en la novel•la Pazza è la luna, de Silvana Grasso.

A Manca solo la domenica, Maglietta es posa en la pell de Borina Sarrafalco, una dona sola que viu en un petit poble de Catània (Itàlia). «Encara que no s'ha interessat mai pel matrimoni, un dia decideix casar-se per canviar el seu estatus social», va explicar ahir l'actriu en roda de premsa.

De sobte el marit de Borina decideix anar-se'n a fer les Amèriques. Al veure que no torna perquè allà ha format una nova família, la dona decideix inventar-se una vida i es fa passar per la viuda de sis homes, un per a cada dia de la setmana. La seva única preocupació és el diumenge. «El que és extraordinari és que ella, en el fons, s'alegra que el seu marit marxi» i busca una sortida «poètica, bella i femenina», va explicar l'actriu. I en aquesta fantasia viu fins que el marit torna al cap de 30 anys. Malgrat la passió que Maglietta posava ahir a l'explicar la història, no en va voler revelar el final.

«La història està explicada amb sarcasme i ironia. Malgrat que no fa gràcia, la gent riu al veure l'obra», diu Maglietta mentre juga amb el floc de cabells que li cau a la cara. L'actriu assegura que les dones italianes se senten identificades amb l'obra.
Manca solo la domenica està basada en una opereta amb barreja de recitació i coses cantades. L'actriu va admetre que el paper de Borina li ha ofert la possibilitat de treballar la llengua de forma diferent, fins i tot amb varietats dialectals que desconeixia. L'espectacle, que dura una hora i quart, es representa en italià amb subtítols en català. A Maglietta l'acompanya l'acordió de Vladimir Deninsenko.

PUBLICAT PER
LLUÏSA FUENTES GONZÁLEZ / GIRONA
FOTO : Licia Maglietta, a 'Manca solo la domenica'. TEMPORADA ALTA
WWW.ELPERIODICO.CAT
15 DE OCTUBRE DE 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...