31 d’octubre 2011

Artesanato Escénico porta un món de somni a Mataró



La companyia busca un nou espai on poder seguir creixent

Color, andròmines reutilitzades i molta imaginació. Aquests tres elements van ser l’eix central de la mostra que la companyia “Artesanato Escénico” va dur a terme dissabte a la tarda a la fàbrica del carrer Churruca. L’artesania és el punt de partida dels set col•lectius que formen la companyia de circ, implantada a Mataró i que ara resta a la busca d’un nou espai a la ciutat on poder seguir treballant. Sense cap més premissa que la de transportar els visitants a un món de somni i imaginació, a la fàbrica on es feia l’exposició s’hi van poder veure andròmines reinventades, espectacles de petit format, vestits excèntrics i atraccions curioses.

Jordà Ferré, president de la companyia, va assegurar que “volem ensenyar què fem, mostrar el nostre circ intimista i curiós”. A la fàbrica, s’hi van poder elements dels set col•lectius: des d’espectacles de petit format fins a una exposició de màquines que parlen de sentiments – d’Antigua i Barbuda. A banda d’ensenyar quina és la seva tasca, però, des de la companyia es va reclamar un nou espai on poder treballar. “La fàbrica del carrer Churruca ja té un pla urbanístic assignat per a l’escola de música i altres edificis i nosaltres volem negociar amb l’Ajuntament perquè ens cedeixin un nou espai on poder tirar endavant aquest projecte”, va afirmar Ferré.

Tres anys
Aquesta companyia de circ ja fa tres anys que va néixer. “Antigua i Barbuda”, “Los Corderos” o “Los hermanos Oligor” són tres dels col•lectius agrupats sota el nom d’”Artesanato Escénico”, que també aglutina “Calle Goya 7”, “Coser y cantar”, “Mesclanimics” i “Ne Me Titere Pas”. Es tracta d’una companyia que mescla espectacles de carrer i d’altres d’intimistes de petit format. Tots set grups desenvolupen activitats a partir de l’artesania, ja sigui restaurant mobles, fent titelles o cosint vestits exuberants, entre altres. Han actuat en circuits internacionals, trepitjant països com Brasil o França i d’aquí a uns mesos també seran presents al Centre d’Arts Santa Mònica.

publicat per
Mireia Biel
Fotos de Lluís Rugama
www.totmataro.cat
26 octubre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...