26 d’octubre 2011

Quatre mataronins, nominats als Premis Butaca de Teatre



Moisès Maicas, Maria Rovira, Boris Ruiz i Montse Vellvehí opten als premis, que es donaran a conèixer el 22 de novembre

La XVII edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya han donat a conèixer les nominacions en les seves 21 categories, i entre elles hi figuren quatre mataronins. Moises Maicas, en l’àmbit de millor muntatge de petit format; Maria Rovira, entre els millors espectacles de dansa; i Boris Ruiz i Montse Vellvehí, com a millors actor i actriu de teatre de repartiment. La gala de lliurament dels guardons, oberts a les votacions del públic teatral català, tindrà lloc el proper 22 de novembre al Teatre Lliure de Montjuïc.

Moisès Maicas opta al Butaca al millor espectacle de petit format amb l’obra Cadira, que ha dirigit a la sala Muntaner de Barcelona. El muntatge, que també ha rebut la nominació de millor actriu de repartiment per a Tilda Espluga, se situa en l’any 2077, en una societat repressiva i absolutament deshumanitzada, on tota mostra de compassió és considerada delicte. La coreògrafa Maria Rovira, per la seva banda, és una habitual en les nominacions dels premis Butaca. Enguany hi opta amb la companyia Trànsit per l’obra Somorrostro, una recreació a través de la dansa del barri de barraques barceloní d’on van sorgir talents com el de Carmen Amaya.

Boris Ruiz ha estat nominat pel seu paper d’actor secundari a Celebració, dirigida per Lluís Pasqual en base a un text del Premi Nobel Harold Pinter. El muntatge, protagonitzat pel també mataroní Jordi Bosch i Eduard Farel•lo, entre d’altres, es va poder veure al Teatre Lliure de Gràcia. Per últim, Vellvehí opta al Butaca a millor actriu de repartiment per la seva participació a l’obra Madame Melville, una comèdia romàntica estrenada al Teatre Borràs de Barcelona i que explica les ganes de viure i de sentir en llibertat a través del periple de dos personatges que comparteixen un dia d’estiu.

publicat per
www.capgros.com
25 octubre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...