21 d’octubre 2011

Josep Maria Pou es vesteix d’inspector


L’actor i director català porta a la temporaada de teatre del Monumental aquest muntatge policíac i de crítica social

Un inspector de policia es presenta al domicili de la família Birling, que es troba en ple sopar de celebració del prometatge de Sheila, la filla. El policia s’ha presentat a la mansió per indagar la implicació de tots els presents en el suicidi d’una noia. Aquest és el punt de partida de Truca un inspector, l’obra dirigida i protagonitzada per Josep Maria Pou, basada en un text del dramaturg britànic John Boynton Priestley. L’obra arriba aquest divendres al teatre Monumental, després de la seva exitosa temporada al teatre Goya de Barcelona i el seu pas per La Latina de Madrid.

Truca un inspector ha estat descrita com un prodigi de construcció formal, que desplega una trama pròpia de la novel•la negra que funciona a la perfecció i que, a través de lús del suspens, estableix un profund missatge social. Boynton Priestley recorda a través d’aquesta obra que tothom forma part d’un mateix organisme i, per tant, és el responsable de tot el que li passa a la resta de la gent. És una de les obres mestres d’aquest dramaturg nascut a Stratford-Upon-Avon, la ciutat de Shakespeare, al tombant del segle XIX. Corresponsal durant els anys de la II Guerra Mundial i prolífic autor literari, Boynton Priestley va assolir una gran popularitat a Gran Bretanya.

Josep Maria Pou, un dels grans noms del teatre estatal, amb més de 40 anys de trajectòria a les espatlles, ha portat a escena aquest muntatge, una tasca que combina amb la direcció artística del Teatre Goya de Barcelona i de La Latina de Madrid. Pou compagina direcció i protagonisme, al costat d’un altre veterà dels escenaris catalans com és Carles Canut. El repartiment es completa amb Rubén Ametllé, Paula Blanco i David Marcé. Un parell d’hores abans de la funció, el Monumental acollirà l’habitual “Un cafè amb...” amb representants de l’obra, per poder coneixer-ne els seus secrets de primera mà.

Divendres, dia 21. A les 9 del vespre al teatre Monumental

PUBLICAT PER
V.B.
WWW.CAPGROS.COM
20 OCTUBRE DE 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...