24 d’octubre 2011

Aixecat el teló de la 17a edició dels Premis Butaca de teatre

Amb la tradicional foto de família dels nominats i organitzadors, que enguany ha tingut com a marc l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, s'ha aixecat el teló de la 17a edició dels Premis Butaca de teatre de Catalunya. Ser-hi o no ser-hi és el lema que fa una crida a la votació que comença aquest divendres, a través del web www.premisbutaca.cat, i que finalitza el 16 de novembre, ha informat la Diputació de Barcelona mitjançant un comunicat.

En la presentació dels guardons han intervingut el vicepresident de l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la corporació provincial, Ferran Civil, el director de l'Àrea de les Arts Escèniques de l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat, Antoni Bartomeus, i els directors i presentadors dels guardons, Glòria Cid i Toni Martín.

Dues noves categories
La novetat de l'edició d'enguany dels premis, que reconeixen totes les produccions escèniques que s'han vist a Catalunya en la darrera temporada, és la incorporació de dues noves categories: millor espectacle familiar i millor caracterització.

Les obres més nominades
Pel que fa a les obres amb més opcions a premi per tenir més nominacions, encapçalen el rànquing Gata sobre teulada de zinc calenta, Agost, Coses que dèiem avui, Truca un inspector i Geronimo Stilton, especifica el comunicat de la Diputació. El resultat se sabrà el pròxim 22 de novembre, en el decurs de la gala que tindrà lloc al Teatre Lliure de Montjuïc. Els guardons estan promoguts per la Diputació de Barcelona, Estrella DAMM i l'Associació Premis Butaca.

Noms destacats entre els nominats
Entre els nominats com a millor director teatral ressalten els noms d'Àlex Rigola, Sergi Belbel, Josep Maria Pou i Julio Manrique. Altres personalitats destacades dels escenaris que també opten a guardons són les actrius Anna Lizaran i Emma Vilarasau, i els actors Josep Maria Pou, Jordi Boixaderas, Lluís Marco i Pere Arquillué.

La implicació del públic en els guardons
Els espectadors podran votar les seves representacions preferides de la llista de nominades. La directora dels premis, Glòria Cid, ha destacat la implicació del públic: "Aquesta sintonia entre professionals i públic és el que sempre hem volgut destacar i potenciar; el criteri del públic és molt vàlid, molts criteris són vàlids, però realment pensem que el del públic és el més lliure i per tant el més directe".

PUBLICAT PER
WWW.LAMALLA.CAT
14 OCTUBRE 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...