28 d’octubre 2011

“El Concert de Sant Ovidi” de Buero Vallejo es representa aquest cap de setmana a la Sala Cabanyes



Es tracta d’una producció conjunta entre la Sala i el Grup Independent de Teatre, amb direcció d’Antonio García i Carles Maicas

La col•laboració entre la Sala Cabanyes i el recentment creat Grup Independent de Teatre porta aquest cap de setmana a l’escenari mataroní un drama històric del destacat dramaturg espanyol Antonio Buero Vallejo, “El Concert de Sant Ovidi”. L’espectacle es representarà en dues úniques sessions, el dissabte 29 i el diumenge 30 d’octubre, en què la Sala ofereix aquest clàssic de gran recorregut. Es va estrenar per primer cop l’any 1962 i se n’han fet representacions en anglès i en alemany i fins i tot compta amb una versió cinematogràfica.

“El concert de Sant Ovidi” és una metàfora històrica. Parla de la ciutat de París al segle XVIII, on s’hi recrea la història d’uns músics cecs i d’un negociant sense escrúpols, que pretén explotar les misèries dels invidents per convertir-les en un espectacle. La història comença en un hospici de la capital francesa quan hi arriba Valendin, el negociant, que a canvi d’una donació s’emporta els músics cecs per a formar una orquestra a la fira de Sant Ovidi. Les monges ho permeten pels diners, però desconfien que puguin arribar a tocar seriosament. A mesura que avancen els assajos, un dels músics, David, descobreix que el que pretén Valendin amb l’espectacle és burlar-se d’ells.

Carles Maicas i Antonio García dirigeixen conjuntament aquest drama que es representarà el proper cap de setmana. Maicas destaca que la representació de l’obra vol ser “un homenatge als invidents” i a dos personatges decisius en l’educació com són el creador de la primera escola per a cecs, Valentin Haüy, i l’inventor del sistema de lectura per a invidents, Louis Braille.

La Sala Cabanyes acull aquesta obra, produïda amb el Grup Independent de Teatre de Mataró, una entitat concebuda ara fa un any com una escola de teatre i que ofereix classes als seus socis i també sessions de teatre i de ball. Aquest muntatge és l’estrena davant del públic d’aquest grup teatral i Maicas agraeix “la sensibilitat de la Sala per voler realitzar aquesta coproducció”.

Dies de representació:
Dissabte 29 d’octubre, a dos quarts de deu de la nit (21:30 h)
Diumenge 30 d’octubre, a dos quarts de set de la tarda (18:30 h)

Informació i Reserves:
618.77.30.13, de 18h a 21h

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...