dilluns, 6 de juliol de 2015

Pals de Leandro Mendoza Artagaveitiapublicat per

ESTRENA / COPRODUCCIÓ INTERNACIONAL

Els conceptes de canvi i transformació inspiren un espectacle en el qual una companyia ambulant acomiada un dels seus integrants executant números de circ contemporani amb tot d'elements rústics i naturals.
Un col·lectiu d’artistes de circ itinerants ha patit una pèrdua: un membre de la troupe ha mort. Per tal d'assumir l’absència i viure col·lectivament el dol, els integrants de la companyia retran un gran homenatge a l'artista i al seu procés de transformació en unes cendres que simbolitzen la seva metamorfosi. Ara els cal trobar un lloc on dipositar les cendres del company desaparegut per tal que pugui seguir el seu curs i tornar a integrar-se en la natura. En aquest homenatge ritual entraran en joc tot tipus d’invents que suggereixen un diàleg continuat amb el concepte de canvi, de transformació. Tot de materials naturals, convertits en peces d'una geometria harmònica, els serviran per construir un carrusel des d’on contemplar el capvespre. Ha arribat el moment d’escampar les cendres a l’aire, en un sòl fèrtil, i lliurar-les a una abraçada eterna amb la Mare Terra. El llenguatge del circ serveix a aquests artistes per retre un homenatge a la mort que és, alhora, una celebració del cicle de la vida.

Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, Buenos Aires Polo Circo, Ministerio de Cultura de la Ciudad de Buenos Aires i Cíclicus.
Amb la col·laboració del Teatre Clavé L'Estruch de l'Ajuntament de Sabadell i l'Ateneu Popular 9 Barris.
Cíclicus té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, INAEM - Ministerio de Cultura i l'Institut Ramon Llull.

Fitxa artística
Concepció i direcció
Leandro Mendoza Artagaveitia
Dramatúrgia
Leandro Mendoza Artagaveitia
Intèrprets
Itzíar Castro, Irene Estradé Niubó, Miguel Ángel Fernández (Tinga Tinga), Miguel García, Tanja Haupt, Asvin López Echarri, Joel Martí Melero
Direcció musical
Nacho López
Ajudant de direcció
Joan Arqué
Assessorament de coreografia
Mònica Alsina, Fàtima Campos
Assessorament artístic
Piero Steiner
Disseny d'escenografia
Leandro Mendoza Artagaveitia
Construcció de l'escenografia
Leandro Mendoza Artagaveitia
Vestuari
Mariel Soria
Disseny d'il·luminació
Cube.bz
Producció
Laia Alzueta, Gebra Serra

+ info
Circ
Data d'inici
04/07
Data de finalització
07/07
Espai
Mercat de les Flors - Sala OM
Horari
21.30 h
Durada
80 min
Llengua
Espectacle sense paraules
Preu

18 €

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: