10 de juliol 2015

La Sala Cabanyes porta la “Medea” d’Esteve Albert a Bellcaire d’Empordà



Carles Maicas dirigeix aquesta versió del clàssic d’Eurípides, que es representarà en un municipi molt relacionat amb Albert
La Sala Cabanyes representa aquest dissabte dia 11 la tragèdia d’Eurípides “Medea” a la localitat de Bellcaire d’Empordà. La versió que dirigeix Carles Maicas és la que va fer l’activista cultural maresmenc Esteve Albert i Corp.
La posada en escena de “Medea”, dirigida per Carles Maicas, es farà al Pati del Castell d’un municipi amb una estreta relació amb Albert. A Bellcaire s’hi representa anualment l’espectacle “Bandera de Catalunya”, creat per l’activista cultural nascut a Dosrius.
L’adaptació de l’obra d’Eurípides és una de les prop de cinquanta escenificacions teatrals que Esteve Albert va crear o dinamitzar al llarg de la seva trajectòria. La peça defensa els valors femenins i exalta la condició de la dona.
La tragèdia d’Eurípides presenta una Medea (Isabel Batlle) forta, amb necessitat de fer escoltar la seva veu. Amb la voluntat de venjar-se de Jassó (Xavier Codony), és una dona que vol ser respectada i defensa el seu dret a no amagar-se. Encarna Hernández, Joan Rovira, Vicenç Gual i els infants Roger Blanch i Martí Codony completen el repartiment de l’espectacle.
“Medea” es va representar el mes de febrer a l’Espai Can Gassol, dins del cicle Fet a Mataró.
Activista molt vinculat amb Mataró
Esteve Albert i Corp va ser un activista cultural i polític, nascut a Dosrius el 1914, molt vinculat a la ciutat de Mataró a partir de 1931. Creu de Sant Jordi l’any 1989, al llarg de la seva vida va ser poeta, historiador, dramaturg i promotor cultural. A Mataró, va entrar en contacte amb el Centre Catòlic d’Obrers, l’Agrupació Científico Excursionista i va col·laborar amb el Museu Arxiu de Santa Maria i la Secció Arqueològica del Museu de Mataró.
Per a celebrar el centenari d’Esteve Albert, l’any 2014 es va crear a Mataró una comissió ciutadana, que va organitzar diverses activitats, paral·lelament als actes que es van fer al conjunt del país. La Sala Cabanyes és una de les entitats que va formar part d’aquesta comissió i va posar en escena un recital dels seus textos i les representacions de “Medea”.

Dia:
Dissabte, 11 de juliol
Hora:
Deu de la nit (22 h)
Lloc:
Pati del Castell
Preu:  Entrada gratuïta

http://www.bellcaire.net

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...