15 de juliol 2015

Shakespeare, García Lorca i 'Marat/Sade' protagonistes de la tercera setmana del festival Grec



publicat per
13 de juliol de 2015
foto  Félix Vázquez

La Calòrica presentarà la seva tercera coproducció amb el festival, 'Bluf', guanyadora amb el premi Quim Masó

El Festival Grec presenta del 17 al 19 de juliol el muntatge d'un dels textos de referència del teatre europeu del segle XX, 'Marat/Sade' (Peter Weiss, 1963), en versió de la companyia sevillana Atalaya que dirigeix Ricardo Iniesta. El Lliure de Gràcia acull l'estrena d'aquesta peça, que va protagonitzar una estrena sonada quan es va estrenar per primera vegada a Barcelona el 1968, de mà de Adolfo Marsillach.

L'espai escènic d'aquesta versió de 'Marat/Sade' està protagonitzada per grans teles en moviment que recreen els llençols del manicomi en el qual es desenvolupa una part de l'acció. 'Marat/Sade' transcorre en tres èpoques: al 1793, quan el revolucionari Jean-Paul Marat és assassinat per Charlotte Corday; al 1808, quan un grup d'interns d'un hospital psiquiàtric escenifica el crim dirigit pel marquès de Sade, i en el moment actual, en què els actors reals porten l'obra a escena implicant fins i tot als propis espectadors.

'Amor & Shakespeare' arribarà al Grec dijous, amb un repartiment ple de grans noms de l'escena catalana com Mercè Pons, Rosa Renom, Ariadna Gil i Jordi Boixaderas. L'obra, dirigida per Josep Maria Mestres i amb dramatúrgia de Guillem Jordi Graells és un exercici de teatre dins el teatre que aborda les relacions amoroses a partir de fragments de 'Els dos cavallers de Verona', 'Molt soroll per no res' i 'Treballs d'amor perdut'.

El festival també programa aquesta setmana 'Federico Garcia', un particular homenatge de Pep Tosar a Lorca, que combina música, dansa, text i imatges i compta amb la veu d'Alba Carmona, el guitarra Jesús Guerrero i el bailaor Jesús Carmona. El muntatge està en la línia d'un dels espectacles anteriors de Tosar, 'Esquena de ganivet'.


La jove companyia La Calòrica estrena la que és ja la seva tercera coproducció amb el festival, 'Bluf', que va ser guardonada amb el Premi Quim Masó, una mirada còmica a l'actualitat a partir d'una quinzena de personatges insatisfets.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...