01 de juliol 2015

Presentació del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) 2015



publicat per
26 de juny de 2016
Font: Diputació de Girona

Del 25 al 29 d'agost

Aquest matí s’ha fet la presentació oficial de la quinzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) en el seu escenari principal, el pati de la Casa de Cultura de Girona, quan falten exactament dos mesos perquè comenci.
El proper FITAG, patrocinat per la Diputació de Girona amb el suport de la Casa de Cultura i l’Ajuntament de Girona, tindrà lloc del 25 al 29 d’agost d’enguany. Com ja és habitual, s’ubicarà en diferents escenaris de la ciutat i es beneficiarà, a més, de la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis.
La presentació ha estat a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona en funcions, Xavier Soy; la regidora de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs; el director del FITAG, Martí Peraferrer, i el director en funcions de la Casa de Cultura de Girona, Lluís Freixas.
En el FITAG 2015 hi participaran un total de vint-i-sis companyies, que presentaran fins a trenta espectacles, repartits en set escenaris diferents. El festival tindrà deu propostes de grups amateurs de les comarques gironines, amb dues coproduccions pròpies (una amb Mèxic i una altra amb Israel) i posarà en escena fins a dos-cents vuitanta actors amateurs.
El director del festival ha volgut destacar la presència de grups d’arreu del món, però sobretot de Llatinoamèrica, així com la col•laboració, per primera vegada, del festival amb la campanya de teatre amateur de la Diputació de Girona. En aquest edició, la major part dels espectacles tindran un caràcter festiu, «amb una tria d’espectacles més vistosos i amb molta energia positiva. És una programació plena d’espectacles que conviden a la festa», ha explicat Martí Peraferrer.
Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona en funcions ha explicat que «ens trobem davant d’un festival viu, com ho demostra que cada any incorpora noves propostes i es va estenent com una taca d’oli per tot el territori».
La inauguració del FITAG es farà al Teatre Municipal de Girona i serà a càrrec de la companyia Quantus Teatre de Lloret de Mar, que presentarà l’espectacle Lisístrata.
FESTIVAL DE FESTIVALS
És una de les novetats que presenta el FITAG i consisteix en unes jornades de treball a les quals s’ha convidat dotze personalitats, organitzacions o directors de festivals de prestigi per debatre sobre el teatre amateur d’arreu del món. A partir d’aquest debat s’elaborarà un document-declaració final que es presentarà públicament el dissabte 29 d’agost al matí.
PETIT FITAG
Continua la proposta del FITAG per als més menuts de la casa gràcies a la bona entesa del festival amb l’escola de teatre El Galliner, i s’obren les inscripcions per presentar propostes curtes i divertides al FITAG de Nits (fitagdenits@fitag.cat).
FITAG ALS MUNICIPIS
Cal destacar l’increment de municipis dins del projecte FITAG als Municipis, els quals programaran espectacles internacionals del FITAG durant els dies del festival. Els municipis que acolliran aquesta proposta són Figueres, Vidreres, Lloret de Mar, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Palamós, la Jonquera i Maçanet de la Selva.

FOTOS: Miquel Millan
Per a més informació:
Oficina de Comunicació
Diputació de Girona

972 185 057

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...