05 de juliol 2015

Premis i càstigs



T de Teatre / Ciro Zorzoli

Com a part de la seva recerca de nous llenguatges i noves visions del món de l'escena, la companyia catalana porta a Barcelona per primer cop el dramaturg i director argentí, i explora amb ell els mecanismes de la representació teatral.
Referent de l'escena teatral argentina més nova, Zorzoli ja havia utilitzat el món del teatre per interrogar-se sobre els codis i les regles que, de manera conscient o inconscient, regeixen la conducta dels éssers humans i marquen les seves relacions. Ho va fer a Estado de ira, que l'any 2010, al Festival de Otoño a Primavera de Madrid, va entusiasmar la crítica i els espectadors, entre els quals els membres de la companyia T de Teatre. Fascinats per la manera com Zorzoli parlava sobre les relacions humanes, per un sentit de l'humor tan divertit com inquietant i per la manera com il·luminava les zones més fosques de l'ésser humà, van anar a Buenos Aires i van proposar al director fer un espectacle plegats. El resultat és aquest Premis i càstigs, en el qual l'argentí torna a explorar les qüestions relacionades amb la representació escènica i convida la companyia catalana a submergir-se davant el públic en els mil i un plecs que genera la relació entre un actor i el personatge que interpreta.

Una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, T de Teatre i el Teatre Lliure, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.
Premis i càstigs inclou escenes en versió i traducció lliure de Barranca abajo, de Florencio Sánchez.

Fitxa artística
Dramatúrgia i direcció
Ciro Zorzoli
Intèrprets
Ivan Benet, Mamen Duch, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico, Àgata Roca, Marc Rodríguez
Escenografia i vestuari
Alejandro Andújar
Il·luminació
Carlos Lucena
Caracterització
Eva Fernández
Assistència artística
Juan Manuel Branca
So
Roger Ábalos
Producció executiva
Daniel López-Orós
Cap de producció
Carmen Álvarez
Administració
Josep Maria Ibern
Cap tècnic
Rubèn Taltavull
Assistent de direcció
Carolina Morro
Realització d'escenografia
May, Roman Ogg, Sol Curiel
Realització de vestuari
Luis Espinosa, Angel Domingo
Disseny gràfic
Enric Jardí
Premsa
Sandra Costa
Fotografia
David Ruano

+ info
Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver
Horari
20.30 h
Durada
80 min
Llengua
Espectacle en català
Preu

26 €

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...