diumenge, 12 de juliol de 2015

En avant, marche!

publicat per
9 de juliol de 2015

COPRODUCCIÓ INTERNACIONAL
El món de les bandes i les associacions musicals inspira un espectacle on els actors fan música i els músics actuen. Benvinguts a un microcosmos format per individus diversos que s’esforcen a marxar al mateix ritme.

Les bandes, orquestres i associacions de caire musical tenen una llarga tradició a casa nostra. També a la ciutat belga de Gant, on l’any 2012 un músic local va muntar una exposició sobre el tema titulada En avant, marche! Aquesta exposició va ser inspiradora per als directors d’escena Frank Van Laecke i Alain Platel, que van decidir crear un espectacle sobre aquest món amb la col·laboració del compositor Steven Prengels. Tots tres van crear un muntatge en el qual es parla d’un col·lectiu divers que comparteix una sola finalitat: mantenir un ritme únic. No és aquesta la metàfora perfecta de les nostres societats? Quatre actors i set músics, als quals s’afegeix la Banda Municipal de Barcelona, defensen en escena aquesta proposta singular, on els intèrprets fins i tot s’intercanvien els papers i actuen o toquen, tot i que no sempre sigui el que el públic esperava d’ells. La paleta musical que sonarà durant l’espectacle inclou el repertori de les bandes, però també un d’inspirat per la música clàssica que porta a escena, convenientment arranjades, obres dels segles XIX i XX que van de Richard Strauss a Gustav Mahler. Trompetes, tubes i bombardins tindran un gran protagonisme, a més de la percussió, en un espectacle que s'allunya de les marxes triomfals amb què habitualment s'associa aquestes formacions musicals.

Una producció del Grec 2015 Festival de Barcelona, NTGent i les ballets C de la B, en col·laboració amb VLAMO.
Coproduït per La Rose des Vents (Villeneuve d’Ascq), TorinoDanza, Théâtre National de Chaillot (París), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Festspielhaus St. Pölten, Ludwigsburger Schlossfestspiele, el Festival Printemps des Comédiens de Montpeller, Croatian National Theatre in Zagreb, Le Maillon Strasbourg, KVS Bruxelles, el Brisbane Festival i el Théâtre Vidy-Lausanne.
Amb la col·laboració de la Banda Municipal de Barcelona.
Amb el suport de l’Ajuntament de Gant, la Província de Flandes Oriental i les Autoritats de Flandes.


Fitxa artística
Com arribar
Més informació
Direcció
Frank Van Laecke, Alain Platel
Dramatúrgia
Koen Haagdorens
Intèrprets
Chris Thys, Griet Debacker, Hendrik Lebon, Wim Opbrouck, Gregory Van Seghbroeck (tuba), Jan D’Haene (trompeta), Jonas Van Hoeydonck (trompeta), Lies Vandeburie (fiscorn), Niels Van Heertum (bombardí), Simon Hueting (trompa), Witse Lemmens (percussió), Steven Prengels (director), la Banda Municipal de Barcelona
Interpretació musical
KMV De Leiezonen (direcció: Diederik De Roeck)
Composició i direcció musical
Steven Prengels
Ajudant de direcció
Steve De Schepper, Katelijne Laevens
Escenografia
Luc Goedertier
Vestuari
Marie ‘Costume’ Lauwers
Disseny d'il·luminació
Carlo Bourguignon
Disseny de so / concepció sonora
Bartold Uyttersprot
Regidoria
Wim Van de Cappelle
Direcció de producció
Marieke Cardinaels, Valerie Desmet
Responsable de gira
Steve De Schepper
Distribució
Frans Brood Productions (www.fransbrood.com)
Producció executiva local
Agnès Blot
Fotografia
Stephan Vanfleteren, Phile Deprez

+ info
Teatre
Data d'inici
10/07
Data de finalització
12/07
Espai
Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver
Horari
20.30 h
Durada
105 min
Llengua
Espectacle multilingüe
Preu

26 €

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: