31 de juliol 2015

Josep Maria Pou i Mario Gas porten a escena el judici d'Atenes a Sòcrates



publicat per
29 de juliol de 2015
Esteve Plantada

L'obra, que arriba a Barcelona després de l'estrena al Festival de Teatro Clásico de Mérida, mostra la defensa del filòsof i compta amb un repartiment de luxe

Josep Maria Pou es posa a la pell de Sòcrates en el nou espectacle de Mario Gas Foto: Jero Morales

Després de l'estrena al Festival de Teatro Clásico de Mérida, Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano arriba aquest dimecres 29 de juliol al Teatre Romea. A l'obra, Josep Maria Pou es posa a la pell del gran pensador grec en els moments del judici al qual va ser sotmès, i Mario Gas agafa les regnes de la direcció. L'espectacle s'estrena a Barcelona aquest dimecres, 29 de juliol, en el marc del Festival Grec.

Sòcrates, a banda de ser un dels pensadors més coneguts de l'antiga Atenes i mestre de Plató, està considerat el pare del pensament occidental. Ell, un savi que no va voler escriure els seus pensaments perquè trobava que tothom n’havia de desenvolupar els seus propis, va ser l'autor d'aquella irònica expressió amb què la humanitat reconeix avui la seva ignorància: "Només sé que no sé res".

Els fonaments de la democràcia, en joc

L'obra desafia els fonaments de la democràcia amb un Sòcrates sotmès al judici d'Atenes. Pou s'encarrega d'interpretar un personatge que serà jutjat i condemnat pels seus conciutadans després d'haver denunciat la corrupció a la ciutat i haver advertit contra el paper supersticiós i manipulador de la religió oficial. Acusat de menysprear els déus i corrompre la joventut, es va negar a fugir, com li proposaven els seus deixebles, quan va ser condemnat a ingerir una copa de cicuta.

Josep Maria Pou ha protagonitzat més de cinquanta espectacles teatrals, en una carrera per la qual ja ha rebut un bon grapat de premis i de reconeixements, entre els quals el Nacional de Teatre de la Generalitat del 2001 i el Nacional de Teatro del 2006. El repartiment de l'obra es completa amb actors de primer nivell de l'escena catalana, com Carles Canut, Borja Espinosa, Guillem Motos, Amparo Pamplona, Ramon Pujol, Pep Molina.


Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano és una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, el Teatre Romea i el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mèrida, amb la col·laboració del Teatre Auditori de Sant Cugat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...