25 de setembre 2009

Cerdanyola es converteix en l'epicentre del teatre infantil i juvenil


www.cerdanyola.info
22 de setembre de 2009

La V edició del FIT Festival portarà a Cerdanyola el bo i millor de la producció teatral infantil i juvenil de Catalunya, de l’Estat i de part d’Europa, segons asseguren des de la direcció artística del certamen.
Ja està tot a punt per al FIT Festival 2009
Foto: J.R.Urbano
Ja està tot a punt per acollir a partir del proper divendres 25 de setembre i fins el 2 d’octubre el FIT Festival que organitza el grup Bambalina i l’Ajuntament de Cerdanyola amb la col·laboració de la Fundació La Xarxa. En total hi hauran més de 5 escenaris, 40 funcions i la participació de 19 companyies, 5 d’elles internacionals.
Els plats forts seran, precisament, i segons l’organització, aquestes companyies estrangeres de les quals no podem gaudir habitualment al nostre país. Una d’elles, la italiana Tam Teatromúsica, serà l’encarregada d’inaugurar aquesta nova edició del FIT divendres vinent amb l’obra Anima Blu.
Altre potencial i aposta del festival serà el teatre de text i autor. Amb l’obra A l’arca a les vuit, la Fundació Xarxa vol oferir un espectacle amb text i amb missatge per a persones no adultes. Per al director artístic del festival, Ramon Llimós, aquest és tot un repte.
Tot i destacar alguns dels espectacles inclosos en el programa del FIT Festival, Llimós assegura que totes les actuacions són d’una gran qualitat. El director artístic assenyala que el públic cerdanyolenc i de rodalies podrà gaudir el proper cap de setmana de la millor producció nacional, estatal i bona part de l’europea.
Com és habitual, es faran diversos passes per al públic en general i per al públic escolar. Al certamen tampoc faltarà enguany el laboratori teatral adreçat als professionals del sector i que enguany impartirà el director de la companyia Das Papiertheater de Nuremberg, Johannes Volkmann. De moment ja hi ha més de 15 professionals inscrits d’un màxim de 20 places disponibles.
Les novetats
Les actuacions del FIT es desenvoluparan a dos tipus d’escenaris, els tancats i els espais a l’aire lliure. Els tancats seran l’Ateneu, el pavelló de Can Xarau i l’Espai Enric Granados. Pel que fa als espais a l’aire lliure seran les places de l’Abat Oliba i de l’Ateneu. Ramon Llimós destaca la incorporació en aquesta nova edició d’un nou espai tancat, el Museu d’Art de Cerdanyola.

Al programa del FIT estan marcades totes les edats recomanables per a cadascun dels espectacles. El director artístic del festival assenyala que és molt important seguir aquestes indicacions i evitar portar a nens massa petits a determinades actuacions. Per aquesta franja, la de 0 a 3 anys, Llimós recomana els espectacles a l’aire lliure i explica que estan estudiant la possibilitat d’afegir en futures edicions actuacions específiques per aquestes edats.
Des de l’organització del FIT destaquen també l’esforç realitzat perquè totes les famílies puguin gaudir del festival amb importants descomptes i ofertes per als espectacles que són de pagament.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...