26 de setembre 2009

Mort, resurrecció, i enterrament, protagonistes a FiraTàrrega

www.lamalla.cat
12 de setembre de 2009

EFE

La mort, la resurrecció o l'enterrament són temes recurrents almenys en quatre espectacles que s'han presentat aquest dissabte a FiraTàrrega em diversos gèneres i formats, de carrer o de sala, a càrrec de Titzina Teatre, EFS Produccions, Microcosmos Teatre o Ados Teatroa.

Diego Lorca i Pako Merino, de Titzina, han presentat a Tàrrega "Exitus", un nou espectacle en la línia del seu treball d'investigació plasmada en altres muntatges sobre la bogeria o la guerra, aquesta vegada sobre la mort. Desdoblats en diversos papers els dos actors de Titzina expliquen com una persona que s'ha quedat en l'atur obté una feina en una funerària i amb diversos tocs d'humor recreen la seva reticència a "arreglar" un mort, malgrat les explicacions expertes.

Recorren el periple d'una persona que desitja fer testament, la mort i les preparacions d'un enterrament, el trànsit de la vida a la mort i les reaccions d'una persona immersa en la seva feina quan s'assabenta que no li queda gaire temps de vida. El muntatge no ha deixat indiferent al públic, al qual en algun moment se li ha gelat el somriure en els llavis, a alguns potser per haver travessat alguna relació recent amb la mort.

EFS Produccions ha presentat "Humortal", un espectacle de carrer itinerant i d'humor en el qual els seus actors passegen un taüt pel carrer i busquen a qui enterrar ja que la incineració no els facilita cadàvers. En clau de cabaret ha arribat "Résurrection a la carte" de Microcosmos Teatre un muntatge que fa tornar del més enllà a mites del jazz de tots els temps, entre ells a Louis Amstrong.

En un altre registre, però també amb referències vetllades a la mort, la veterana companyia basca Ados Teatroa ha ofert "Emotikon", una aventura sensitiva que transcorre en un espai fosc a la recerca d'un punt de llum al final del túnel.

6.000 entrades venudes
Amb un total de 23.000 entrades, un quart d'elles invitacions, a dia d'avui FiraTàrrega, esdeveniment que transcorre entre el 10 i el 13 de setembre amb una cartellera de més de vuitanta espectacles ha venut 5.976 entrades i té allotjades en el càmping de la ciutat, a raó de dotze euros pels quatre dies, a 6.300 persones, joves la majoria i espectadors d'espectacles gratuïts.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...