28 de setembre 2009

Les obres de L'Amistat de Premià no s'han encarit tot i haver refet part del projecte


www.elpunt.cat
11 de setembre de 2009

L'alcalde admet, però, cert retard i anuncia que demanarà a l'Estat una pròrroga per acabar el teatre
Premià de Mar

lluís martínez

Premià de Mar
Les obres de construcció de la nova Amistat de Premià de Mar no s'han encarit tot i que s'ha hagut de refer part del projecte. L'aparició d'uns problemes tècnics en els fonaments va obligar a aturar els treballs però ja s'han reprès i, segons l'alcalde, Miquel Buch (CiU), continuen a bon ritme. Tot i admetre cert retard, Buch va explicar ahir, en una visita d'obres, que ja s'està negociant una pròrroga amb l'Estat perquè les feines, finançades amb el fons estatal d'inversió local, no acabaran el 31 de desembre com tocaria. Si no hi ha cap més entrebanc, la primera fase de l'equipament podria acabar-se el primer trimestre del 2010.

La modificació del projecte inicial farà que el futur teatre no disposi del pis subterrani que es preveia, tot i que les prospeccions que es van fer abans d'engegar l'obra no van alertar que hi hagués cap impediment. En el moment de fer les excavacions, però, els responsables dels treballs van adonar-se que els fonaments de la casa veïna s'introduïen al subsòl de L'Amistat, i per tant, els bloquejaven el pas. En aquesta planta subterrània s'havien d'instal·lar els lavabos de l'equipament cultural, que ara s'hauran d'instal·lar a la primera planta de l'edifici. Aquesta modificació en el projecte ha obligat a endarrerir els treballs un mínim de dos mesos, un fet que fa difícil que l'obra pugui estar acabada el 31 de desembre que ve, tal com exigeix l'Estat.

Tot i el contratemps, l'obra no s'ha encarit perquè, si bé el nou tipus de fonamentació que s'ha col·locat és més car, ara ja no s'haurà de fer la planta subterrània. L'alcalde de Premià de Mar va justificar que l'aturada per refer una part del projecte i canviar el tipus de fonaments «era difícil de preveure fins que no s'hi ha entrat a treballar». Tot i això, Buch es mostra tranquil perquè la subvenció rebuda del fons estatal d'inversió local ja preveu poder donar una pròrroga per causes justificades. A partir d'ara i segons els tècnics, l'obra avançarà ràpidament amb la instal·lació de tota l'estructura i els tancaments de l'edifici. La reforma integral de L'Amistat acabarà donant a Premià de Mar un teatre de 400 butaques i un hotel d'entitats que permeti continuar gaudint d'espais de reunió a les associacions que fins fa uns mesos hi estaven instal·lades.

L'estrena de la biblioteca, per Sant Jordi
Premià de Mar va passar llista ahir a dos dels principals projectes que té entre mans. Si primer va visitar les obres de L'Amistat, després la comitiva municipal es va traslladar a la biblioteca de Can Ferrerons. L'equipament, que també disposa d'un espai per als veïns de la zona i una sala d'actes que pot funcionar fora de les hores que estigui oberta la biblioteca, ha de substituir l'antic espai de Can Manent. L'alcalde, Miquel Buch, va anunciar que les obres, que ja estan gairebé enllestides, acabaran a principi d'any i que la intenció és poder inaugurar-la per Sant Jordi de l'any que ve. El nou centre cultural doblarà el nombre de documents i llibres que actualment té la biblioteca de Can Manent. «Després de molt de temps d'espera, Premià de Mar ja es fa gran culturalment i aquesta edifici n'és un exemple», va afirmar Miquel Buch, que també ho va aprofitar per assenyalar que en aquests dos anys de mandat el municipi guanyarà quatre equipaments nous: el teatre L'Amistat, la biblioteca, la nova piscina i les futures pistes esportives que es faran al Voramar.

L'adéu de Casadesús
Miquel Buch va aprofitar ahir la visita a L'Amistat i a la nova biblioteca de Can Ferrerons per recordar que durant el pròxim ple el regidor de Cultura, Ernest Casadesús, renunciarà a l'acta de regidor i deixarà l'Ajuntament. «A ningú se li escapa que aquesta serà la darrera visita d'obres oficial de l'Ernest, una persona que va començar el projecte tant de L'Amistat com de la biblioteca i que l'ha capitanejat», va manifestar. Casadesús va admetre ahir que marxarà satisfet de la feina feta i amb les obres de dos equipaments imprescindibles per a Premià de Mar en marxa, com són les de L'Amistat i les de la biblioteca, gairebé acabades.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...