26 de desembre 2009

Antoni Blanch dirigeix per tercer any consecutiu Els Pastorets de Mataró



Més de 350 persones participen en l’espectacle nadalenc per excel·lència
a Mataró, que a partir de l’any vinent dirigirà Josep Rodri

El dia de Sant Esteve, tal i com és tradicional, la Sala Cabañes estrenarà Els Pastorets de Mataró, un dels fets nadalencs més característics de Mataró i un dels muntatges senyers entre les desenes de pastorets que es representen cada Nadal a Catalunya. Aquest any, Antoni Blanch dirigeix l’espectacle per tercer any i deixa pas a Josep Rodri que n’assumirà la direcció a partir del curs vinent.

Blanch manté l’equip de direcció dels darrers anys, amb Gemma Sancho en la direcció musical, Dúnia Roig en la direcció coreogràfica i Miquel Ros en la direcció tècnica. Al seu costat, al voltant de 350 persones treballen desinteressadament per a tirar endavant Els Pastorets, un fet cultural que és Patrimoni Cultural de la Ciutat des de l’any 1981.

Els Pastorets de Mataró compta amb el text de Ramon Pàmies (L’Estel de Natzaret) i la música dels mestres Enric Torra, Felip Vilaró i Miquel Ferrer. El muntatge ha estat, des que va estrenar-se el 1916, una escola d’iniciació teatral on s’hi han forjat actors i actrius com Joan Pera, Jordi Bosch, Boris Ruiz, Roger Pera, Montse Vellvehí, Albert Triola o Pere Anglas

L’espectacle es representarà un total de deu vegades i abaixarà definitivament el teló el diumenge 31 de gener. L’any passat van veure Els Pastorets de Mataró un total de 4.082 persones.

Josep Rodri, nou director

A partir de la temporada vinent, Josep Rodri prendrà el relleu a Antoni Blanch com a director de l’espectacle. Rodri va participar a Els Pastorets de molt petit, quan encara es representaven a la Saleta, fent de Nen Jesús o de Benjamí. Té una llarga trajectòria en el món teatral i en la vida cultural mataronina. Ha dirigit els espectacles “Morir a Bagdad” (2003), “Violències” (2007) i “Lacrima” (2008), muntatges creats per ell mateix i que van tenir un gran èxit.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...