30 de desembre 2009

Un musical revela les múltiples cares de la Pedrera


www.elperiodico.cat
25 de desembre de 2009


• Joan Vives i Piti Español firmen un muntatge familiar que s’estrenarà el dia 27
• L’auditori de l’edifici acull ‘Un cau de mil secrets’, d’El Musical Més Petit 2

Els intèrprets Marina Pastor i Jordi Coll, durant un assaig.

Foto: EL PERIÓDICO
MARTA CERVERA
BARCELONA

La Pedrera acollirà l’estrena del musical Un cau de mil secrets, del 27 de desembre al 3 de gener, amb música de Joan Vives i un llibret de Piti Español. La peça ha estat dissenyada per a l’auditori situat al soterrani de l’emblemàtic edifici d’apartaments dissenyat per Antoni Gaudí i treu partit de totes les limitacions arquitectòniques que té.
La companyia El Musical Més Petit 2 (El somni de Mozart, Jugant a Rodgers...) produeix Un cau de mil secrets amb l’objectiu de descobrir les múltiples cares del serpentejant edifici modernista a les noves generacions. Els protagonistes de l’espectacle són tres joves que visiten la Pedrera, també coneguda com a Casa Milà. A l’arribar a l’auditori, l’hostessa que els acompanya els deixa sols i aprofiten per pujar a l’escenari, on trobaran el curiós Graziel, un paleta que desperten d’un llarg somni amb la música d’una flauta. «És un personatge que ens dóna molt joc», destaca Joan Vives. «És un treballador que va conèixer Gaudí, un jove de 120 anys, que es desperta en el nostre temps i explica com es feien les coses durant l’ època de Gaudí. També dóna peu per explicar els grans canvis produïts al segle XX i permet descobrir com era el català de fa un segle».

DUES ÈPOQUES
El xoc entre les dues èpoques dóna origen a molts dels números de l’espectacle. «La intenció és redescobrir al públic aspectes desconeguts de la Pedrera», explica Vives (Glups!, Cegada de amor), compositor de les cançons que ha col·laborat en aquesta ocasió amb el guionista Piti Español, autor del llibret. I aquest descobriment només serà possible a través dels ulls i explicacions de Graziel, que coneix tots els secrets relacionats amb la construcció de la Pedrera i el simbolisme de l’edifici.
Cinc joves actors –Paula Vives, Jordi Coll, Marc García, Edgar Martínez i Marina Pastor– protagonitzen la peça, amb la direcció de Roger Julià i la coreografia d’Esther Luengo. Ells seran els encarregats d’encomanar al públic l’interès per la Pedrera perquè contemplin l’edifici després de veure l’obra. En principi, Un cau de mil secrets només es programarà per al públic familiar durant les festes. A partir de la segona quinzena de gener, començaran les funcions escolars.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...