30 de desembre 2009

Sant Quirze torna a posar en escena "Garrofa i Pallanga", una versió menys coneguda dels Pastorets


www.elter.net
24 de desembre de 2009

Sant Quirze de Besora, Els Pastorets de Garrofa i Pallanga es tornaran a representar al teatre El Centre de Sant Quirze a partir d’aquest divendres, dia de Nadal i també dissabte, Sant Esteve, i diumenge 27. Aquesta versió, escrita per Frederic Soler ‘Pitarra’ a hores d’ara només es pot veure a Berga i Molins de Rei, a més de Sant Quirze.

Un dels impulsors, Lluís Vilardell, comenta que el canvi bàsic d’enguany ha estat la direcció. Els Pastorets es fan sota la batuta de les germanes Maria Teresa i Maria Carme Espadaler, amb l’ajuda de Ramon Vilardell, el director de l’any passat. Nit de Reis, en canvi, que es fa el dia 6 i 9, la dirigirà Marta Vilardell. Lluís Vilardell explica que una altra de les novetats ha estat fer una versió més àgil de l’obra.

“El Bressol de Jesús” o “Garrofa i Pallanga”, de Frederic Soler, “Pitarra”, també comptarà aquest any amb un ball de dimonis molt més “potent”, amb més banyetes i un treball coreogràfic nou. Una altra novetat és la “carcassa d’escuma” que durà el Garrofa, un dels personatges protagonistes, que li permetrà tenir una panxa més voluminosa. L’encarnarà l’actor Albert Salarich, conegut per haver participat al programa de TV3 “Operació Pastorets”. En total, hi ha més de 100 persones implicades en un muntatge que manté la tradició des de fa molts anys. Vilardell recorda quins són els protagonistes i algunes diferències respecte la versió més estesa, la de Folch i Torres.

El pes específic més gran és del diable, i és Satan qui s’emporta la gran majoria dels diàlegs. Això fa que l’obra de teatre sigui més adreçada als adults, malgrat que les escenes musicals i còmiques la fan atractiva per tots els públics. La sessió del dia de Nadal serà a les 9 del vespre. El 26 i 27 es podrà veure a 2/4 de 6 de la tarda.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...