30 de desembre 2009

Les companyies negocien més suport per a les seves gires

www.elperiodico.cat
22 de desembre de 2009

MÉS INFORMACIÓ
La xarxa de nous teatres catalans agafa impuls durant l’últim trienni
J. C. S.
BARCELONA
La millora en les infraestructures teatrals catalanes ha coincidit amb la denúncia d’un important nombre de companyies privades teatrals per la falta de suport a les seves gires, principalment dels ajuntaments, en una problemàtica que no deixa de ser paradoxal. Com millors teatres tenen els professionals, més problemes diuen que troben per fer la seva feina. Aquest és el lament de la vintena de grups que integren l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE), de la qual formen part professionals tan significatius com Tricicle, Dagoll Dagom, La Cubana i La Fura dels Baus.
Des de la denúncia pública, fa un mes i mig, representants de CIATRE han mantingut converses amb el Departament de Cultura amb l’objectiu que es destinin pressupostos més elevats per a la programació. Aquestes ganes de col·laboració xoquen amb la realitat econòmica d’uns ajuntaments amb polítiques restrictives de despesa. No abunden, per exemple, els casos de teatres municipals que programin més d’una funció setmanal.
Un altre problema afegit és el que apunta la tesi d’Oriol Picas, subdirector d’equipaments. «Som un país de només set milions d’habitants i grans produccions com les d’una companyia com Dagoll Dagom tenen dificultats per poder dissenyar una gira per Catalunya. Per exemple, no és sostenible en una localitat com ara Tremp, de 6.000 habitants», afirma.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...