27 de febrer 2006

El dramaturg i guionista Guillem Clua estrena als EUA la seva obra teatral 'La pell en flames'

el periodico
26 febrer 2006

europa press
Barcelona.
El dramaturg i guionista català Guillem Clua, director argumental de la sèrie de TV-3 El cor de la ciutat i col·laborador d'EL PERIÓDICO, estrenarà als Estats Units la seva primera obra teatral portada a l'escenari, La pell en flames, el 2 de març al Hot City Theatre de Saint Louis. Jason Cannon dirigirà Skin in flames, ambientada en un país en guerra i que l'autor va escriure inspirant-se en part en la invasió nord-americana de l'Iraq. L'estrena absoluta de La pell en flames es va fer al Teatre Villarroel durant el festival barceloní Grec 2005. Carme Portaceli va dirigir l'obra, que van interpretar Manel Barceló, Rosana Pastor, Manel Sans i Gabriela Flores. L'autor va rebutjar llavors els canvis introduïts per la directora en el text original per a la seva posada en escena.
Possible gira nord-americana
La pell en flames és la història d'un fotoperiodista nord-americà que torna a un país molts anys després d'haver cobert allà una guerra, durant la qual va aconseguir una fotografia que el va fer famós internacionalment però que li va costar un remordiment al qual s'ha d'acabar enfrontant. L'obra s'inspira en la cèlebre imatge que el reporter Nick Ut va fer d'una nena abrasada per napalm al Vietnam.L'ambientació en la guerra i l'evocació implícita a la invasió dels Estats Units a l'Iraq ha provocat l'interès de teatres alternatius de Nova York, Atlanta, San Francisco i Chicago, que estan considerant la seva programació durant la temporada que ve.
Una realitat que no veuen
Guillem Clua ha explicat que l'obra ha suscitat interès allà per "la creixent sensibilitat de la societat americana cap a les conseqüències que la política exterior d'aquell país té sobre el tercer món" i a causa de "la indignació per les polítiques de l'actual administració". Segons ell, la seva obra mostra al públic "una realitat que el ciutadà nord-americà normalment no veu" i que, a més, és "una visió des d'Europa. És el que deu haver seduït els programadors", ha dit. Guillem Clua Sarró (Barcelona, 1973) ha estudiat teatre a la London Guildhall University i en els cursos de dramatúrgia de la Sala Beckett. També és llicenciat en Periodisme, i ha col·laborat en la revista Teatre BCN.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...