27 de febrer 2008

El Platges de Mataró es retroba amb la victòria



www.capgros.com
26 febrer 2008

Els d’Albert Illa van vèncer el penúltim classificat, l’Akasvayu Figueres, donant una bona imatge i símptomes de recuperació

per Aida Soriano Fiérrez
fotos Josep Ribas


Després de dues setmanes coneixent la derrota, el Platges de Mataró es va retrobar amb el triomf el passat dissabte, dia 23. Davant l’Akasvayu Figueres, penúltim a la Lliga EBA, els d’Albert Illa van recuperar el seu joc vencent els gironins per 94 a 79. Els unionistes van tornar a gaudir sobre el parquet. Taps, una bona pressió en defensa, grans combinacions en atac, passades magistrals, cistelles i esmaixades que bé valen la dotzena victòria de la temporada, va ser el que els aficionats que es van apropar fins al Palau Josep Mora van poder veure. Uns aficionats, val a dir, que sembla que volen molt més que això a tenor de la fredor que es va viure en el Josep Mora. El matx va ser força igualat durant els dos primers quarts, encara que el Platges gairebé sempre va anar per davant en el marcador. No obstant això, en la represa, els d’Illa van començar a posar terra de per mig i ja no es van deixar sorprendre per un conjunt que va tenir en Oriol Rabert (19 punts) el seu màxim exponent. Però l’home de l’encontre va ser un altre: Roger Juan amb 30 punts va anotar un tercera part dels punts del Platges de Mataró firmant una fantàstica actuació. El triomf davant els de l’Alt Empordà, però, només serveix als mataronins, encara setens, per no perdre de vista la quarta posició, que queda a un punt.

En el partit de dissabte, corresponent a la vintena jornada de lliga, el Platges de Mataró va viure uns tres primers minuts de joc de déjà vu, doncs les cistelles no entraven i el catastròfic encontre davant el Ramon Llull semblava que es tornaria a repetir. Però set minuts més tard, el lluminós ja era favorable als d’Albert Illa (20-18). Un tap d’Iki (19 punts, 15 rebots i 4 taps) inaugurava el segon període i tot i que el rival no deixava que els locals marxessin al marcador, els unionistes començaven a gaudir tímidament del seu joc; prova d’això era una cistella d’Ignasi Ariño després d’una espectacular assistència de Jordi Ventura per darrere. Al descans s’arribaria amb un esperançador 46-39. I en la represa, els unionistes s’encarregarien de trencar el partit al seu favor. Una tasca a la que contribuirien Roger Juan, que, com si d’una formigueta es tractés, va anar treballant silenciosament fins redimir-se de la passada jornada on es va quedar en blanc, i Sergi Homs, que sembla que ha donat el primer pas cap a la recuperació del seu joc. Amb 15 punts d’avantatge s’iniciaria el definitiu i últim quart (75-60), i malgrat que l’Akasvayu Figueres mai es va donar per vençut arribant a retallar diferències fins a quedar-se a nou punts (82-73), el Platges de Mataró no es va deixar sorprendre i va aconseguir la dotzena victòria de la temporada per 94-79, assegurant així la permanència.

Albert Illa: "Estic molt satisfet per la reacció"
En finalitzar el partit, Albert Illa, l’entrenador del Platges de Mataró, afirmava: “Estic molt satisfet per la reacció que han tingut durant la setmana i avui”. I és que després de dues setmanes sense conèixer la derrota i baixant diverses posicions a la taula com a conseqüència, Illa té molt present el que el seu equip ha de fer si vol jugar el play-off d’ascens: “Si volem estar a dalt, hem de guanyar, sumar, sumar, sumar i esperar que algú punxi”. “Penso que anem pel bon camí, però si no surt que no sigui per falta de no posar-hi tots els mitjans. Però no serà fàcil”, concloïa.

La setmana vinent, els d’Illa es desplacen fins a Saragossa, concretament a la pista de l’Olivar, empatat amb els unionistes a la classificació. El matx serà dissabte, dia 1, a partit de les 18.30h.

La jornada

L’ENTREVISTA:


Ignasi Ariño ‘Natxo’ (escorta unionista)
Com has vist el partit?
Teníem una consigna clara que era tornar a trobar-nos amb el grup, fer bons partits, tornar a trobar-nos amb el bon joc i sempre sortim empanats, sempre ens passa últimament, però ho hem aconseguit arreglar en el tercer i en l’últim quart. Sempre tenim molts alts i baixos, això és el que hem de millorar, però força bé. L’important és la victòria.

Amb aquesta victòria i depenent del que hagin fet a dalt haureu pujat alguna posició.
Sí, s’haurà d’esperar als resultats, però l’important era que si guanyàvem aquest partit ja ens asseguràvem no baixar, que era l’objectiu de principi de temporada. Ara a esperar els resultats de dalt i a veure si tenim opcions. Estem allà, no donem res per perdut.

Dels jugadors que heu pujat al primer equip ets el que més jugues i avui l’entrenador t’ha felicitat. Molt bé, no?
Jo quan tinc minuts, que en tinc pocs, els aprofito al màxim. Treballo cada dia a l’entrenament i quan em deixen jugar faig el que puc. Però l’important és la victòria de l’equip i ja està. Seguir treballant.

Com valores el fet que aquesta temporada us hagin donat l’oportunitat als jugadors de la casa?
Ja era hora! Perquè jo porto molts anys aquí, a la Unió, i penso que això s’hauria d’haver fet molt abans, però han canviat, això és bo i esperem que duri, que no sigui només aquesta temporada.

La setmana vinent jugueu contra l’Olivar.
És complicat. Allà a Saragossa és un camp bastant difícil, bastant lleig, però a lluitar com amb tots els equips. És igual que estiguin a dalt que estiguin a baix, a donar la cara i a treure victòries.

Fitxa tècnica
94 - Platges de Mataró (22+26+29+19): Roger Joan (30), Juan Antonio Jobacho (7), Jordi Ventura (15), Sergi Homs (9), Iki (19) –cinc inicial-, Carles Gómez, Miki González (0), Edu Alcaraz, Ignasi Ariño (7), Adrià Fradera (0), Marc Forcada (7). Entrenador: Albert Illa.

79 - Akasvayu Figueres (18+21+21+19): Diego Javier Sequeira (13), Oriol Rabert (19), Sergi Clavaguera (6), Eduard Vallmajor (9), Iván Mondejar (5) –cinc inicial-, Guillem Pascua (8), Jorge Boira (13), Albert Garriga (6), Sergi Villegas (0). Entrenador: Antón Las Heras.

Àrbitres: Ricardo Jerez i Gerard Monguió. Incidències: 20a jornada Lliga EBA (grup C). Palau Josep Mora, Mataró.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...