El Platges de Mataró torna a guanyar al Palau

25 febrer 2008

PLATGES DE MATARÓ-AKASVAYU FIGUERES 94-79

redacció // Esports - Bàsquet

El Platges de Mataró es va retrobar amb la victòria després de les dues últimes derrotes vencent a casa el Figueres. L’equip mataroní amb aquest triomf trenca també la mala ratxa de resultats al Palau, on l’equip havia perdut en els últims dos partits, primer contra el Montcada i després contra el Granollers. Ara cal recordar que el Figueres és el penúltim classificat i que només va oposar resistència durant els primers quinze minuts de partit. Roger Joan amb trenta punts va ser el màxim anotador groc, i un dels jugadors que va fer vibrar més al públic del Josep Mora.

El partit va començar amb un ritme bastant ensopit, amb un Platges que buscava Homs sota cistella, sense que aquest estigués massa encertat en els primers compassos del partit. Per contra els gironins van sortir amb el canell calent i van anotar els seus primers tirs. Tot i això l’equip va reaccionar i gràcies a un triple de Roger Joan l’equip es posava per davant per primer cop en el marcador amb un ajustat 11 a 10, que obligava a demanar temps mort a la banqueta visitant. En els darrers instants del primer quart el Platges va errar els seus dos últims atacs i va deixar que el Figueres esposés només dos punts per sota. Tot i això restant només quatre segons de joc, Ventura va creuar tota la seva pista per llençar un triple des de mig camp que en rebotar al taulell a punt va estar de colar-se dins.

En el segon quart el partit va seguir igualat, amb els mataronins mantenint avantatges curts, fins que a quatre minuts del final de la primera part, Boira contrarestava un triple de Ventura i posava l’empat a 30. Tot seguit el tècnic mataroní, va demanar un temps morts, en aquests darrers quatre minuts, l’equip va fer tota un demostració de defensa agressiva i transicions ràpides en atac que van permetre als grocs marxar al descans amb set punts d’avantatge.

L’equip mai es va relaxar i va acabar donant espectacle
Després d’un inici una mica dubitatiu per part dels dos equips, el Platges gràcies a un triple de Roger Joan es va posar onze punts amunt, i a partir d’aquí van venir els millors minuts de joc dels mataronins. Taps i esmaixades d’Iki, assistències sense mirar de Ventura, un gran moviment de pivot i esmaixada al més pur estil Gasol de Sergi Homs, i un Roger Joan més inspirat que mai que entrava tot el que tirava. Amb tot això el Figueres aguantava com podia l’allau de joc mataroní que en els últims minuts va afluixar i deixar la diferència en uns curts 15 punts, pel joc desplegat per un i per altres.

En l’últim període, els visitants tot i la diferència en el marcador, no es van donar per vençuts i va començar a fer la pressió per tota la pista, i amb un marcatge asfixiant a Ventura que va donar el seus fruits, baixant la renda fins els deu punts. Tot i això Roger Joan, amb un altre triple va tornar a posar les coses en el seu lloc. En els últims minuts de joc els de casa van passar a jugar potser una mica massa de cara a la galeria, i el Figueres ho va aprofitar per posar-se a tant sols nou punts restant dos minuts i escaig. Però per enèsima vegada, va sortir la figura del gran base mataroní, Jordi Ventura, i en els següents atacs va firmar un triple i una magnifica assistència sense mirar Roger Joan que va sentenciar el partit, deixant sense opcions als visitants que fins i tot van poder veure com Ventura sortejava al seu marcador botant des de terra després d’una relliscada.

PLATGES DE MATARÓ- FIGUERES 94-79

PLATGES: Jordi Ventura (15), Roger Joan (30),Juan Antonio Jobacho (7), Sergi Homs (9), Omori Iki (19) cinc inicial; Miquel Gonzalez Ignasi Ariño (7), Adrià Fradera, Marc Forcada (7).
Estadística: 36 de 69 en tirs camp (52%), 8 de 17 en tirs de tres (47%), 14 de 25 en tirs lliures (56%), 21 faltes comeses i 18 rebudes, 40 rebots, i 4 taps.
MARCADOR: 20-18, 46-39, 75-60, 94-79.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...