24 de febrer 2008

Palau pren Madrid de la mà del seu ‘Don Juan’



www.tribunamaresme.com
15 febrer 2008

ALBERT CANUDAS

Imatge de la roda de premsa de presentació celebrada a la Fundació Palau. L’estrena al Teatro Español de Madrid de l’obra Don Juan, Príncipe de las tinieblas, basada en textos de Palau i Fabre, s’acompanyarà d’una important programació d’activitats per difondre la figura i l‘obra de l’escriptor a la capital de l’Estat.

Cinc textos de Palau sobre la figura de Don Juan concebuts com un espectacle teatral pel director Hermann Bonnín, la complicitat del director del Teatro Español de Madrid -Mario Gas- i la traducció al castellà del poeta canari Andrés Sánchez Robayna. Aquests han estat els ingredients del que finalment ha suposat el segon ‘desembarcament’ important de l’obra de Palau i Fabre a la capital d’Espanya, en la qual han col·laborat l’Institut Ramon Llull (IRL), el Centre Cultural Blanquerna i el Círculo de Lectores, a més d’un seguit d’escriptors i actors catalans. L’espectacle de Palau es va estrenar al Teatro Español de Madrid el 15 de febrer i estarà a la cartellera fins al 23 de març. Durant aquest temps, i de forma paral·lela, un seguit d’exposicions, taules rodones i recitals acostaran la figura i l’obra de l’artista afincat a Caldes al públic madrileny. “La millor manera de donar a conèixer la cultura catalana al món”, segons el director de l’IRL, Josep Bargalló.

La Fundació Palau va acollir l’11 de febrer la presentació d’aquest programa, comptant amb la presència, entre d’altres, d’Hermann Bonnín i Mario Gas, que va qualificar de “fantàstics” els textos de Fabre sobre el Don Juan.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...