28 de febrer 2008

Important victòria del femení del Platges de Mataró davant el Cornellà

26 febrer 2008

Les unionistes confirmen la seva recuperació realitzant un bon partit i es fiquen de ple en la lluita per la segona plaça de Copa Catalunya

per Aida Soriano Fiérrez
fotos Josep Ribas

Cristina Navarro juga en atac
Important. Així va ser la victòria que dissabte passat, dia 23 de febrer, va aconseguir el sènior femení del Platges de Mataró contra el Cornellà. El resultat final de 81 a 56 permet a les unionistes escalar una posició, ara són cinquenes, a un punt de Sant Adrià, SegleXXI i Gramenet, que ocupen la segona de Copa Catalunya. A més, el triomf mataroní per 25 punts de diferència decanta el bàsquet average a favor de les de Joan González. I és que contra el Cornellà, el Platges de Mataró va realitzar un bon partit. Les unionistes van treballar de valent en defensa capturant rebots, exercint una bona pressió i recuperant pilotes; i en atac, van jugar amb fluïdesa, movent bé i de manera ràpida la pilota. Anna Sala (19 punts), Cristina Bruna (14 punts i 18 rebots) i Cèlia Garcia Colominas (13 punts) van ser les jugadores més destacades del Platges de Mataró, i Aroa Illa i Andrea Climent van debutar en competició oficial amb el conjunt mataroní.

El partit corresponent a la dinovena jornada i disputat al Josep Mora va començar amb un Platges de Mataró que no estava disposat a tirar per terra tota la feina feta a Premià i no estava disposat a deixar-se sorprendre pel Cornellà. El joc de les de Joan González era fluid i en defensa les grogues estaven treballant de valent. Al final del primer quart, però la diferència en el marcador només era de cinc punts a dalt per les locals (22-17). Durant els deu minuts següents, tot i que el ritme en atac seguia sent igual de fort, el tècnic unionista demanava a les seves jugadores més ajudes en defensa, dons l’actuació d’Elena Bueno (19 punts) permetia que el Cornellà marxés viu al descans (39-34). En la represa, però, les unionistes ja no perdonarien més i començarien a posar terra de per mig gràcies a la bona pressió realitzada en defensa i el gran ritme en atac. El tercer quart acabaria ja amb un 57 a 43 favorable a les locals i el definitiu i últim període serviria per a veure com el Platges de Mataró ampliava la seva renda i el debut d’Andrea Climent i d’Aroa Illa en competició oficial.

Joan González: “Ara cada partit és important”
Al final de l’encontre, Joan González, l’entrenador unionista, es mostrava molt content amb el treball de les seves jugadores: “Bon partit avui”. “El tercer quart ha estat del millor que hem vist de l’equip, corrent... i a més, avui les jugadores estaven molt motivades”, afegia. I de cara als propers xocs, el tècnic advertia: “Ara cada partit és important”.

El proper compromís del sènior femení del Platges de Mataró serà a domicili del Geieg, amb una victòria menys que les unionistes. El partit serà diumenge vinent, dia 2, a les 12.30h a Girona.

L’ENTREVISTA: Carla Badia (base unionista)
Un partit molt treballat.
Avui hem defensat molt bé. Ens han fet zones i crec que les hem atacat bastant bé. I els hi devíem al Cornellà [en la primera volta el Platges va perdre a domicili per 87-65]. Avui hem jugat molt bé, hem fet un molt bon partit.

Us heu recuperat de la derrota tan dolorosa de fa dues setmanes.
Contra el Draft Gramenet, sí, va ser un derrota que ja no es podia fer res i el millor era que passés i que arribés un altre dia, però avui molt bé.

Esteu molt a prop de la segona posició i amb aquesta victòria depenent dels altres resultats de la jornada podeu escalar llocs a la classificació.
Sí, era molt important guanyar perquè si algú de dalt perd, estem a un partit i amb moltes opcions d’estar amunt.

La temporada passada estaves cedida al Sant Celoni i la teva participació amb l’equip de la Unió va ser escassa. Com et trobes aquest any?
Amb el Lliga Femenia-2 no, però aquest any molt bé. Jugant a casa, jugant bé, tinc minuts. Estic molt contenta. Després de la lesió m’ha costat, però mica en mica. Estic molt contenta.

La setmana vinent jugueu a domicili del Geieg, rival directe.
Aquí vam jugar molt bé i vam guanyar bé, però Girona és una pista molt difícil, els àrbitres també... És la pista més difícil, però esperem guanyar.

Fitxa tècnica
81 - Platges de Mataró (22+17+18+24): Laura Argemí (10), Carla Badia (5), Cristina Bruna (14), Cèlia Garcia Colominas (13), Roser Cuquet (8) –cinc inicial-, Mireia Vila (5), Anna Sala (19), Maria Massuet (1), Marta Solé (0), Andrea Climent (3), Aroa Illa (0), Cristina Navarro (3). Entrenador: Joan González.

56 - C.B. Cornellà (17+17+9+13) : Elena Bueno (19), Judith Oliva (2), Cristina López (3), Cristina López (12), Aitana Ortiz (4) –cinc inicial-, Laia Mila (5), Ari Munne (2), Míriam Latasa (4), Sara Delpueyo (4), Lídia Garzón, Núria Grau (0), Maite Ramos (1). Entrenador: Óscar Pedroche.

Àrbitres: J.Rubí i E.Garcia. Incidències: 19a jornada Copa Catalunya Femenina. Palau Josep Mora.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...